[Mod] change meta of nodes [ownerhack]

Post Reply
User avatar
AiTechEye
Member
Posts: 788
Joined: Fri May 29, 2015 21:14
GitHub: AiTechEye
Location: ¯\_(ツ)_/¯

[Mod] change meta of nodes [ownerhack]

by AiTechEye » Post

This tool let you change metadata in node / blocks with a simple tool
Requires server priv

/giveme ownerhack:tool
or
/giveme hacktool

Licenses: code LGPL 2.1 media CC BY-SA 3.0
Depends: none

Image
Attachments
ByUjEdwinV1--ownerhack.zip
(1.22 KiB) Downloaded 105 times
asdasd.png
(520.01 KiB) Not downloaded yet
Last edited by AiTechEye on Mon May 09, 2016 14:31, edited 8 times in total.

User avatar
Ferk
Member
Posts: 337
Joined: Tue Aug 18, 2015 17:18
GitHub: Ferk

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by Ferk » Post

Nice idea.
I actually wanted to do something like this for my game as well. This is nice for adventure maps and challenge rooms since you can alter all sort of stuff from the nodes without having to add a special case and a formspec to every node you want.
{ ☠ Dungeontest ☠ , ᗧ••myarcade•• }

Dorje
Member
Posts: 109
Joined: Sun Oct 04, 2015 21:19
In-game: gryphon + MajesticBird
Location: South Africa, Cape Town, Observatory, MINECRAFT!

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by Dorje » Post

Nice and useful to name nodes and change owners! :)
Last edited by Dorje on Mon Oct 12, 2015 15:43, edited 1 time in total.
Give me some EXTREME HARDCORE xD

i have to say this sad thing viewtopic.php?f=3&t=13458&p=195719#p195719

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2748
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by Hybrid Dog » Post

If you could also edit meta ints, you would be able to do cheats in the technic mod l assume. meta int and meta string are separated, aren't they?

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

Dorje
Member
Posts: 109
Joined: Sun Oct 04, 2015 21:19
In-game: gryphon + MajesticBird
Location: South Africa, Cape Town, Observatory, MINECRAFT!

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by Dorje » Post

if i use a sign (like locked sign from the mod) it glitches out and also shows the part u need to write and overlaps everything so u cant press send :/
Give me some EXTREME HARDCORE xD

i have to say this sad thing viewtopic.php?f=3&t=13458&p=195719#p195719

User avatar
jp
Member
Posts: 788
Joined: Wed Dec 18, 2013 09:03
GitHub: kilbith
Location: France

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by jp » Post

Hybrid Dog wrote:meta int and meta string are separated, aren't they?
Not really, you can convert a meta string to a meta int in using it.

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6108
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by rubenwardy » Post

All meta data is stored as strings. Integers are stored like "123". As JP said.

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2748
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by Hybrid Dog » Post

rubenwardy wrote:All meta data is stored as strings. Integers are stored like "123". As JP said.
ok, thanks, so is it faster to use meta:get_string(name) ~= "" instead of meta:get_int(name) ~= 0?

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

User avatar
jan6
Member
Posts: 64
Joined: Wed Dec 02, 2015 17:58
GitHub: jan69
IRC: jan6
In-game: jan6
Location: Estonia

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by jan6 » Post

why can't see any data about chests when i click them? only edit fields... btw where can i find all the strings to edit?
I know everything, exept what I know...
I have a secret..it's so secret even I don't know what it is

User avatar
AiTechEye
Member
Posts: 788
Joined: Fri May 29, 2015 21:14
GitHub: AiTechEye
Location: ¯\_(ツ)_/¯

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by AiTechEye » Post

Hybrid Dog wrote:
rubenwardy wrote:All meta data is stored as strings. Integers are stored like "123". As JP said.
ok, thanks, so is it faster to use meta:get_string(name) ~= "" instead of meta:get_int(name) ~= 0?
var=~"" should be faster


jan6 wrote:
rubenwardy wrote:why can't see any data about chests when i click them?
When you click somestuff you will get the inventory gui instand of meta gui.. if you click something else into it then you can select in the position to the meta instand.

User avatar
jan6
Member
Posts: 64
Joined: Wed Dec 02, 2015 17:58
GitHub: jan69
IRC: jan6
In-game: jan6
Location: Estonia

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by jan6 » Post

is there any place where I can get all things i can modify using this, without examining code?
I know everything, exept what I know...
I have a secret..it's so secret even I don't know what it is

User avatar
AiTechEye
Member
Posts: 788
Joined: Fri May 29, 2015 21:14
GitHub: AiTechEye
Location: ¯\_(ツ)_/¯

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by AiTechEye » Post

i made the info more clear :-)
Its only 1 tool:
/giveme ownerhack:tool
or
/giveme hacktool

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2748
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [Mod] ownerhack (change meta of nodes

by Hybrid Dog » Post

jan6 wrote:is there any place where I can get all things i can modify using this, without examining code?
l guess it wouldn't make it easier, if the infotext e.g. appears in an own formspec (see default sign) editing it isn't easier than editing the infotext string above that multiline formspec, which shows also the other fields.
But a list formspec element could be added, you could select the meta table field from it (e.g. infotext) and then "String to edit" is set to it and "Value" is set to the current value of it.

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests