[Mod] basic_robot [basic_robot]

hajo
Member
 
Posts: 596
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE

Re: [Mod] basic_robot [basic_robot]

by hajo » Tue Jan 30, 2018 22:57

Fixerol wrote:another project .. https://github.com/dan200/ComputerCraft -
aka programmable robots in lua for minecraft

Well, that is not a mod - it is a project written in java.
Getting that to run with minetest would be a huge amount of work.
 

User avatar
Fixer
Member
 
Posts: 866
Joined: Sun Jul 31, 2011 11:23
Location: Ukraine
IRC: Fixer
In-game: Fixer

Re: [Mod] basic_robot [basic_robot]

by Fixer » Tue Feb 06, 2018 17:57

Actually there is some mod in minetest with programmable robots, called https://github.com/minetest-mods/turtle
 

hajo
Member
 
Posts: 596
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE

Re: [Mod] basic_robot [basic_robot]

by hajo » Thu Feb 08, 2018 18:12

Fixerol wrote:there is some mod in minetest with programmable robots,
called https://github.com/minetest-mods/turtle

Did you check it out lately ?
Last time I had a look (long ago), it wasn't usable.

There are turtleMiners, but as of now, they can only move & dig.

AFAIK, basic_robots is currently the only working mod
with useful, programmable robots for minetest.
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] basic_robot [basic_robot]

by bosapara » Sun Mar 25, 2018 09:30

Image Image Image Image

bump for preview

Code: Select all
[img]https://image.ibb.co/bUzVAn/ezgif_com_gif_maker_8_min.gif[/img] [img]https://image.ibb.co/jy9abS/ezgif_com_gif_maker_11_min.gif[/img] [img]https://image.ibb.co/eM8CO7/ezgif_com_resize_1_min.gif[/img] [img]https://image.ibb.co/k98qAn/ezgif_com_resize_min.gif[/img]
 

mayo
New member
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 26, 2018 12:59
Location: Struppen, Saxony, Germany

Re: [Mod] basic_robot [basic_robot]

by mayo » Mon Mar 26, 2018 13:12

Hi,

i have download and install the mod.
It lacks 5 png files.

see my debug.txt
Code: Select all
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "topface.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "legs.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "face-back.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "left-hand.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "right-hand.png" while building texture; Creating a dummy image


Only face.png is present.
Can anybody help me?

Thank you

mayo
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] basic_robot [basic_robot]

by bosapara » Tue Apr 03, 2018 07:31

mayo wrote:Hi,

i have download and install the mod.
It lacks 5 png files.

see my debug.txt
Code: Select all
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "topface.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "legs.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "face-back.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "left-hand.png" while building texture; Creating a dummy image
2018-03-26 04:09:45: ERROR[Main]: generateImage(): Could not load image "right-hand.png" while building texture; Creating a dummy image


Only face.png is present.
Can anybody help me?

Thank you

mayo


Extract this files to textures folder:

basic robot spawner.zip
robot spawner textures
(1.84 KiB) Downloaded 4 times
 

mayo
New member
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 26, 2018 12:59
Location: Struppen, Saxony, Germany
 

Michael Eh?
Member
 
Posts: 372
Joined: Sun Jan 01, 2012 17:21

Re: [Mod] basic_robot [basic_robot]

by Michael Eh? » Mon Apr 30, 2018 02:57

Okay problem, how does one program robot to build lets say a circle or sphere or even a dome (semi circle)

to plot a circle the formula is x^2+z^2=r^2

r=radius

Of course this assumes that you're at 0,0,0 so you'll have to offset current position.
 

ADHQProth
New member
 
Posts: 7
Joined: Fri Jul 20, 2018 20:12
GitHub: None
IRC: none
In-game: none

Re: [Mod] basic_robot [robot_code]

by ADHQProth » Sat Aug 04, 2018 20:58

if (i == nil) then i=0;self.label("RoadPaver") turn.left(); end move.forward() if read_node.down()=="default:desert_sand" then dig.down() end if read_node.down()=="air" then place.down("default:cobblestone") end
 

hajo
Member
 
Posts: 596
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE

Re: [Mod] basic_robot [robot_code]

by hajo » Sat Aug 04, 2018 23:34

ADHQProth wrote:if (i == nil) then ...

Please use 'code' to format source code:
Code: Select all
if (i == nil) then
  i=0; self.label("RoadPaver") turn.left();
end
move.forward()
if read_node.down()=="default:desert_sand" then
  dig.down()
end
if read_node.down()=="air" then
  place.down("default:cobblestone")
end

Michael Eh? wrote:program robot to build lets say a circle or sphere

The above road-paver is no solution for his problem.
 

Previous

Return to WIP Mods



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 7 guests