Page 1 of 1

I there any way minetest could support something like this??

PostPosted: Tue Apr 10, 2012 01:46
by Death Dealer
Its called the little block mod for minecraft:D found it today and fell in love with it..
had to go through and learn to downgrade minecraft to get it to work. but leave a comment after watching the video and tell me what you think, as far as if minetest could handle this^_^
in my eyes no clone will come close until they have something similar. i cant seem to stop playing0_0
Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=UfsPdhekTVA

the mesecon possibilitys......

PostPosted: Tue Apr 10, 2012 01:48
by sdzen
i dont think so

PostPosted: Tue Apr 10, 2012 01:58
by Death Dealer
something that takes up 512 blocks cubed could take up just one block...

PostPosted: Tue Apr 10, 2012 04:04
by Death Dealer
theres even a 1/4 block mod for minecraft.
http://www.minecraftforum.net/topic/321921-172wip-microcubes-aka-eighth-blocks/
not as cool but still.

PostPosted: Tue Apr 10, 2012 13:11
by Melkor
Code It! seriously, learn f****** C/C++ and do it yourself. there is TONS of tutorials around there, for free, take your time, learn the basics, etc.

http://en.wikibooks.org/wiki/C++_Programming

PostPosted: Tue Apr 10, 2012 13:13
by Death Dealer
Melkor wrote:Code It! seriously, learn f****** C/C++ and do it yourself. there is TONS of tutorials around there, for free, take your time, learn the basics, etc.

http://en.wikibooks.org/wiki/C++_Programming

i might just do that.

PostPosted: Wed Apr 11, 2012 01:37
by bgsmithjr
+1 Melkor.

PostPosted: Wed Apr 11, 2012 11:01
by mauvebic
Death Dealer wrote:in my eyes no clone will come close until they have something similar.


Talk like that wont make anyone go out of their way to write your mod.

Besides, i wouldn't touch a java game with a ten foot pole (or 4 gigs < ram)

PostPosted: Thu Apr 12, 2012 23:36
by lord_james
Uhm... Maybe it's another topic, but maybe Minecraft works with more blocks that we think. Minecraft has two classes of blocks: "User's blocks" [I'll call them U-Blocks] and "System Block" [S-Blocks].

U-blocks are a space of 512 S-Blocks and the "units of measurement" for players. Really, propeties are in S-Blocks (this the reason of steps and the walkable space in doors). Now, in minetest, U-Blocks are the same than S-Blocks. Maybe, work in a fork that develop this in minetest help to new improvements. Is this reduce the numbers of blocks in minetest (+- 31000 to 3875) or increse (+- 31000 to 248000)? Gods of coding must tell us hahaha.

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 01:36
by Death Dealer
mauvebic wrote:
Death Dealer wrote:in my eyes no clone will come close until they have something similar.


Talk like that wont make anyone go out of their way to write your mod.

Besides, i wouldn't touch a java game with a ten foot pole (or 4 gigs < ram)

Code my modXD what makes you think that's why I posted this topic?? Lolz it's just to throw the idea out man. I'm not asking for someone to do this. It's just a thought. I have this mod on minecraft. And with Optifine anyone has the computing power to play minecraft.

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 01:40
by Death Dealer
lord_james wrote:Uhm... Maybe it's another topic, but maybe Minecraft works with more blocks that we think. Minecraft has two classes of blocks: "User's blocks" [I'll call them U-Blocks] and "System Block" [S-Blocks].

U-blocks are a space of 512 S-Blocks and the "units of measurement" for players. Really, propeties are in S-Blocks (this the reason of steps and the walkable space in doors). Now, in minetest, U-Blocks are the same than S-Blocks. Maybe, work in a fork that develop this in minetest help to new improvements. Is this reduce the numbers of blocks in minetest (+- 31000 to 3875) or increse (+- 31000 to 248000)? Gods of coding must tell us hahaha.

That's very interesting. Good idea with the reduced area. I posted a topic on my mod idea thread about making a planet like surface or rounded planet to play on. Differing sizes for low and high spec computers. But ya good idea:D