[Mod] Timber [0.1] [timber]

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

[Mod] Timber [0.1] [timber]

by Jeija » Post

This is the equivalent to the minecraft timber mod.
An easy 2-minute-coding mod.

YouTube (of Minecraft Version)
Works with
- Jungletree
- Tree
- Papyrus
- Cactus

Download
V 0.1 as .zip

License: GPLv3
Dependencies: none
Last edited by Jeija on Sat Jan 26, 2013 21:56, edited 1 time in total.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
Death Dealer
Member
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46
Location: Limbo
Contact:

by Death Dealer » Post

awesome:D
Keep calm and code python^_^

Jordach
Member
Posts: 4527
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

jeija. really, really cool. i like this.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

User avatar
LolManKuba
Member
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada
Contact:

by LolManKuba » Post

Finally, I posted about a mod request for a timber mod! Thanks jeija!

User avatar
LolManKuba
Member
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada
Contact:

by LolManKuba » Post

Oh yes I forgot you should edit your post and put (Converted by Jeija from the Minecraft Mod by TehKrush)

User avatar
Death Dealer
Member
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46
Location: Limbo
Contact:

by Death Dealer » Post

LolManKuba wrote:Oh yes I forgot you should edit your post and put (Converted by Jeija from the Minecraft Mod by TehKrush)
no he shouldnt. this is not minecraft no ones cares.
Keep calm and code python^_^

User avatar
sdzen
Member
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33
Location: Paradise (your not allowed)

by sdzen » Post

more importantly should jeija ask tehkrush for permission before converting it?

Zen S.D.

The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno

User avatar
Death Dealer
Member
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46
Location: Limbo
Contact:

by Death Dealer » Post

i dont think he converted it, he just coded it with lua (the idea), minecraft is java. do you think celeron asked notch if he could make minetest no.
Last edited by Death Dealer on Sun Apr 08, 2012 22:50, edited 1 time in total.
Keep calm and code python^_^

User avatar
LolManKuba
Member
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada
Contact:

by LolManKuba » Post

This mod works 100% it even drops the trees to the ground like in Minecraft.

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

Honestly, I don't think this idea is sooo extremely original and therefore I didn't ask for permission. You cannot really say converted, because I didn't even have a look at the code of that minecraft guy.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
sdzen
Member
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33
Location: Paradise (your not allowed)

by sdzen » Post

okay then :P nice mod

Zen S.D.

The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno

User avatar
jordan4ibanez
Member
Posts: 1895
Joined: Tue Sep 27, 2011 18:44
GitHub: jordan4ibanez
IRC: jordan4ibanez
In-game: jordan4ibanez
Location: Rhode Island, USA

by jordan4ibanez » Post

freakin sweet! :D & you dont need permission you didnt copy any code!
I've been gone for a long time

User avatar
bgsmithjr
Member
Posts: 436
Joined: Thu Mar 08, 2012 23:21
Location: USA,Michigan

by bgsmithjr » Post

Great mod!!

User avatar
bgsmithjr
Member
Posts: 436
Joined: Thu Mar 08, 2012 23:21
Location: USA,Michigan

by bgsmithjr » Post

bgsmithjr wrote:Great mod!!
I thought this made trees fall when you removed the base. Sorry this isn't for me.
It only made the middle trunk fall as an item, is it supposed to be like that?
Last edited by bgsmithjr on Mon Apr 09, 2012 03:11, edited 1 time in total.

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

Yes. Also works with cactus, papyrus and jungletrees.
That's the whole thing the mod does.
- Just watch the YouTube video -
Last edited by Jeija on Mon Apr 09, 2012 05:48, edited 1 time in total.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
sfan5
Moderator
Posts: 3938
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5
Location: Germany

by sfan5 » Post

Nice!
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)

User avatar
kddekadenz
Member
Posts: 323
Joined: Mon Jun 27, 2011 17:21
GitHub: tinyworlds
Location: Germany
Contact:

by kddekadenz » Post

I changed the mod, so you get the items initially (no drops)

Code: Select all

timber_nodenames={"default:jungletree", "default:papyrus", "default:cactus", "default:tree"}

minetest.register_on_dignode(function(pos, node, digger)
    local i=1
    while timber_nodenames[i]~=nil do
        if node.name==timber_nodenames[i] then
            np={x=pos.x, y=pos.y+1, z=pos.z}
            while minetest.env:get_node(np).name==timber_nodenames[i] do
                minetest.env:remove_node(np)
                digger:get_inventory():add_item('main', timber_nodenames[i])
                np={x=np.x, y=np.y+1, z=np.z}
            end
        end
        i=i+1
    end
end)

User avatar
LolManKuba
Member
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada
Contact:

by LolManKuba » Post

Can I add this to a upcoming modpack named "Realistic Modpack"?

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

Of course you can!
Would be nice if you kept a text saying that it was made by me in the forum post (As you have right now :D)
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
LolManKuba
Member
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada
Contact:

by LolManKuba » Post

Thanks, and if you have anymore mods that are kind've realistic please tell me.

User avatar
Josh
Member
Posts: 1146
Joined: Fri Jun 29, 2012 23:11
Location: Victoria, Australia

by Josh » Post

I just tried it way faster way of getting wood! Although i had to make a tar.gz file of the mod because i have linux but it works fine
thanks jeija!

User avatar
kddekadenz
Member
Posts: 323
Joined: Mon Jun 27, 2011 17:21
GitHub: tinyworlds
Location: Germany
Contact:

by kddekadenz » Post

Josh wrote:I just tried it way faster way of getting wood! Although i had to make a tar.gz file of the mod because i have linux but it works fine
thanks jeija!
Lol, you don't have to turn a zip into a tar.gz, just because you are using Linux :o

User avatar
lesliev
Member
Posts: 32
Joined: Thu Jun 21, 2012 10:57

by lesliev » Post

Great work in just 16 lines!

User avatar
Topywo
Member
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Post

kddekadenz wrote:I changed the mod, so you get the items initially (no drops)

Code: Select all

timber_nodenames={"default:jungletree", "default:papyrus", "default:cactus", "default:tree"}

minetest.register_on_dignode(function(pos, node, digger)
    local i=1
    while timber_nodenames[i]~=nil do
        if node.name==timber_nodenames[i] then
            np={x=pos.x, y=pos.y+1, z=pos.z}
            while minetest.env:get_node(np).name==timber_nodenames[i] do
                minetest.env:remove_node(np)
                digger:get_inventory():add_item('main', timber_nodenames[i])
                np={x=np.x, y=np.y+1, z=np.z}
            end
        end
        i=i+1
    end
end)
If I add default:stone and change y+1 to y-1 I'm able to dig down. I'm wondering why sometimes it goes 26 down, other times 120 or so, so basically it digs down until a random amount. The total amount of collected stone is already displayed in my inventory after the first digging. So I know how far down I'll go.There was still stone to dig, so changing nodes didn't cause it.

Anyone?

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

Topywo, I think that is caused by a "bug" in minetest, to be more precise:
Minetest only loads some chunks around you.
If a mod tries to acces a node that is too far away, in an unloaded chunk, minetest simply ignores that. That happens in this mod, as the stone below you seems to be unloaded as well as in the mesecons mod where too big structures don`t work.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: VanessaE and 7 guests