Video Driver Change Error

Post Reply
User avatar
BorisGrishenko
Member
Posts: 206
Joined: Sun Jan 20, 2013 06:11
Location: Battlehorn Castle, Cyrodiil

Video Driver Change Error

by BorisGrishenko » Post

Hey guys, I tried to change the video driver from OpenGL to Direct3D9
This is how I typed it into the Minetest CONF

video_driver = direct3d9

Then when I tried to go Single Player and Server it works for a few seconds and goes to this:

Image

Whenever I try to go back in it repeats the message.

Then this happens:

Image

And when I exit:

Image

Now I have read some other problems about this and the answers are not working for me.
If you can give me a detailed explanation then that will be great. Thanks
(P.S When I removed the direct3d9 from the MT Notepad it worked properly.)
Hi, I'm this guy at his home somewhere in a very hot place.
Currently working on houses based in real and virtual worlds.
Judge Minister Claude Frollo should be a Disney Prince.

User avatar
Calinou
Moderator
Posts: 3162
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou
Location: Troyes, France
Contact:

by Calinou » Post

1) Direct3D can be buggy depending on your graphics driver.

2) Only OpenGL supports all the features Minetest supports -- Direct3D won't support shaders.

User avatar
BorisGrishenko
Member
Posts: 206
Joined: Sun Jan 20, 2013 06:11
Location: Battlehorn Castle, Cyrodiil

by BorisGrishenko » Post

Should my shaders be turned off? My shaders is already off. Should I upgrade my Direct3D 9?
Calinou wrote:1) Direct3D can be buggy depending on your graphics driver.

2) Only OpenGL supports all the features Minetest supports -- Direct3D won't support shaders.
Hi, I'm this guy at his home somewhere in a very hot place.
Currently working on houses based in real and virtual worlds.
Judge Minister Claude Frollo should be a Disney Prince.

User avatar
PilzAdam
Member
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam
Location: Germany

by PilzAdam » Post

What Minetest version do you use? A self compiled one?

User avatar
BorisGrishenko
Member
Posts: 206
Joined: Sun Jan 20, 2013 06:11
Location: Battlehorn Castle, Cyrodiil

by BorisGrishenko » Post

No, the regular version.
PilzAdam wrote:What Minetest version do you use? A self compiled one?
Hi, I'm this guy at his home somewhere in a very hot place.
Currently working on houses based in real and virtual worlds.
Judge Minister Claude Frollo should be a Disney Prince.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest