[Mod] basic_machines [basic_machines]

Post Reply
User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Post

whats

Code: Select all

basic_machines.hardness
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

hajo
Member
Posts: 602
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by hajo » Post

ManElevation wrote:whats

Code: Select all

basic_machines.hardness
Where did you see that?

User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Post

hajo wrote:
ManElevation wrote:whats

Code: Select all

basic_machines.hardness
Where did you see that?
in mover.lua
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

hajo
Member
Posts: 602
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by hajo » Post

ManElevation wrote:whats

Code: Select all

basic_machines.hardness
in mover.lua
well, just read the comment in the line above the first occurrence:

Code: Select all

-- how hard it is to move blocks, default factor 1, ...

User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Post

hajo wrote:
ManElevation wrote:whats

Code: Select all

basic_machines.hardness
in mover.lua
well, just read the comment in the line above the first occurrence:

Code: Select all

-- how hard it is to move blocks, default factor 1, ...
ok thx
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

dracmas
New member
Posts: 2
Joined: Tue Aug 01, 2017 01:31

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by dracmas » Post

Can someone else test pressure plates beside doors crashing minetest with this mod active? Just wanted to see if it's just me. It occurs for me after stepping on the pressure plate.

User avatar
Beerholder
Member
Posts: 199
Joined: Wed Aug 03, 2016 20:23
GitHub: evrooije
In-game: Beerholder

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by Beerholder » Post

hajo wrote:well, just read the comment in the line above the first occurrence:

Code: Select all

-- how hard it is to move blocks, default factor 1, ...
Oh! I thought it was how hard you need to kick the machine to make it work ... O_o

User avatar
rnd
Member
Posts: 220
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
GitHub: ac-minetest
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by rnd » Post

dracmas wrote:Can someone else test pressure plates beside doors crashing minetest with this mod active? Just wanted to see if it's just me. It occurs for me after stepping on the pressure plate.
UPDATE: fixed. also doors now open properly when activated.

Note: bug is caused by small but ever changing way how doors open each minetest version so for each new version fix is needed.
1EvCmxbzl5KDu6XAunE1K853Lq6VVOsT

hajo
Member
Posts: 602
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by hajo » Post

rnd wrote:
dracmas wrote:test pressure plates beside doors crashing minetest with this mod active?
UPDATE: fixed. also doors now open properly when activated.
I wonder if switches and pressure plates could be used to turn lights on/off ?

I was also thinking if it would make sense to make a mod 'BM-lite' (to go along with robots),
with just keypads and lights (and maybe a mini-constructor).

dracmas
New member
Posts: 2
Joined: Tue Aug 01, 2017 01:31

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by dracmas » Post

Working great for me now thank you

SOULYMANE
New member
Posts: 2
Joined: Mon Aug 07, 2017 20:57
GitHub: SLIMAN
IRC: SLIMAN
In-game: SOULAYMANE

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by SOULYMANE » Post

Hello rnd
When I transport the energy things from "chest(for example)" to the battery . He battery doesn't consume it
Can you fixe it and you did great job ;)

hajo
Member
Posts: 602
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by hajo » Post

SOULYMANE wrote:energy .. to the battery .. battery doesn't consume it.
Energy from a battery is used by the device powered by the battery, eg. a mover or grinder.
How much those need depends on the operation, eg. grinding diamonds uses more energy
than grinding dirt.

SOULYMANE
New member
Posts: 2
Joined: Mon Aug 07, 2017 20:57
GitHub: SLIMAN
IRC: SLIMAN
In-game: SOULAYMANE

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by SOULYMANE » Post

hajo wrote:
SOULYMANE wrote:energy .. to the battery .. battery doesn't consume it.
Energy from a battery is used by the device powered by the battery, eg. a mover or grinder.
How much those need depends on the operation, eg. grinding diamonds uses more energy
than grinding dirt.
But what I want see that rnd must make the battery consum the energy auto for example I put 25 power rod it will be consumed auto

User avatar
SaKeL
Member
Posts: 653
Joined: Tue Apr 14, 2015 18:39
GitHub: JurajVajda
IRC: SaKeL
In-game: SaKeL

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by SaKeL » Post

Hi all, just got some weird error on the server, is that something known ?

Code: Select all

2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: ServerError: AsyncErr: ServerThread::run Lua: Runtime error from mod '' in callback on_playerReceiveFields(): Invalid float vector dimension range 'x' (expected -2.14748e+06 < x < 2.14748e+06 got 1.23457e+15).
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: stack traceback:
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	[C]: in function 'get_areas_for_pos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/areas/api.lua:6: in function 'getAreasAtPos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/areas/api.lua:60: in function 'canInteract'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/areas/interact.lua:4: in function 'old_is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/basic_machines/protect.lua:12: in function 'is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:2145: in function </root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:1971>
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:412: in function </usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:392>
UPDATE: nevermind seems like its not from this mod..

User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Post

SaKeL wrote:Hi all, just got some weird error on the server, is that something known ?

Code: Select all

2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: ServerError: AsyncErr: ServerThread::run Lua: Runtime error from mod '' in callback on_playerReceiveFields(): Invalid float vector dimension range 'x' (expected -2.14748e+06 < x < 2.14748e+06 got 1.23457e+15).
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: stack traceback:
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	[C]: in function 'get_areas_for_pos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/areas/api.lua:6: in function 'getAreasAtPos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/areas/api.lua:60: in function 'canInteract'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/areas/interact.lua:4: in function 'old_is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/basic_machines/protect.lua:12: in function 'is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:2145: in function </root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:1971>
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: 	/usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:412: in function </usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:392>
UPDATE: nevermind seems like its not from this mod..
I got the same error it seems that basic machines is y as Ving problems protecting the mover, and says "protection fail"
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

Rflm
New member
Posts: 3
Joined: Mon Jul 24, 2017 08:28
GitHub: rfluis
IRC: Rflm
In-game: Rflm

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by Rflm » Post

Hello.
Is possible to make machines work if players are not playing?
It's easy or all code must be changed?

Regards

User avatar
SaKeL
Member
Posts: 653
Joined: Tue Apr 14, 2015 18:39
GitHub: JurajVajda
IRC: SaKeL
In-game: SaKeL

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by SaKeL » Post

Rflm wrote:Hello.
Is possible to make machines work if players are not playing?
It's easy or all code must be changed?

Regards
already in the code as far as i can see..

Code: Select all

-- MACHINE PRIVILEGE
minetest.register_privilege("machines", {
	description = "Player is expert basic_machine user: his machines work while not present on server, can spawn more than 2 balls at once",
})

Rflm
New member
Posts: 3
Joined: Mon Jul 24, 2017 08:28
GitHub: rfluis
IRC: Rflm
In-game: Rflm

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by Rflm » Post

I have machines priv and doesn't work. :(

There aren't errors in debug.txt also.

Should I change or uncomment something in the lua files?

NOTE: I'm using a headless server on a Raspberry Pi and I'm not 'singleplayer'.

Regards, Rflm.

User avatar
rnd
Member
Posts: 220
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
GitHub: ac-minetest
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by rnd » Post

Machines only work if map chunk is loaded - for example if any player is near. You can force load chunk ( google it ) but is not recommended cause your server might start work slow with too many.
1EvCmxbzl5KDu6XAunE1K853Lq6VVOsT

User avatar
ufa
Member
Posts: 70
Joined: Mon Feb 27, 2012 14:19

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ufa » Post

Can one use 'protected_chest' instead of a locked one?
I tried with a protected chest and couldn't make it work.

User avatar
ufa
Member
Posts: 70
Joined: Mon Feb 27, 2012 14:19

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ufa » Post

Just a follow up, u can transfer from locked to protected in 'inventory' mode with another mover. Tnx rnd

User avatar
|FGH|
Member
Posts: 165
Joined: Fri Aug 18, 2017 08:34
In-game: FGH
Location: Rome,Italy

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by |FGH| » Post

Rnd watch all the screens. So this french guy quater with no life keeps griefing me, you said you dont ban right? Well his grief covers your area spawn too now. Go ban i cant take it anymore
Attachments
Screenshot_2017-09-09-19-34-36.png
(324.72 KiB) Not downloaded yet
Screenshot_2017-09-09-19-34-40.png
(320.85 KiB) Not downloaded yet
Screenshot_2017-09-09-19-35-10.png
(365.06 KiB) Not downloaded yet
I am the admin of Blazecraft,I'm recluting moderators
Last update:12/02/2019

User avatar
|FGH|
Member
Posts: 165
Joined: Fri Aug 18, 2017 08:34
In-game: FGH
Location: Rome,Italy

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by |FGH| » Post

Beg u to do the admin
Attachments
Screenshot_2017-09-09-19-43-06.png
(560.37 KiB) Not downloaded yet
I am the admin of Blazecraft,I'm recluting moderators
Last update:12/02/2019

User avatar
|FGH|
Member
Posts: 165
Joined: Fri Aug 18, 2017 08:34
In-game: FGH
Location: Rome,Italy

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by |FGH| » Post

.........
Attachments
Screenshot_2017-09-09-20-20-55.png
(255.65 KiB) Not downloaded yet
Screenshot_2017-09-09-20-20-43.png
(426.77 KiB) Not downloaded yet
Screenshot_2017-09-09-20-20-28.png
(253.67 KiB) Not downloaded yet
I am the admin of Blazecraft,I'm recluting moderators
Last update:12/02/2019

Chem871
Member
Posts: 951
Joined: Sat Aug 19, 2017 21:49
GitHub: Chemguy99
In-game: Chem Nyx
Location: My Basement's Attic

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by Chem871 » Post

Can you add a machine that can use the ore module to generate any ore based on its rarity, for use on an Unternull server?
What is SCP-055?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: sorcerykid and 6 guests