[Game] MineClone 2 [0.68.0]

User avatar
Stix
Member
Posts: 1385
Joined: Fri Aug 04, 2017 14:19
IRC: nil
In-game: Stix [+alts]
Location: USA

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.1]

by Stix » Post

@Wuzzy now that animations repeating themselves have been fixed can you re-add death-animations?
Hey, what can i say? I'm the bad guy.

zargulthewizard
Member
Posts: 230
Joined: Wed Jul 26, 2017 18:10
In-game: zargul

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.1]

by zargulthewizard » Post

This is actually ahead of Minecraft pocket edition in that the music disks actually work. I have yet to hear Minecraft music. Thing is I can't play this subgame on my tablet. What is the best way to lighten it up?
May God be with you, always.

User avatar
Bu_Gee
Member
Posts: 19
Joined: Fri Feb 17, 2017 15:47
GitHub: Bu-Gee
In-game: Bu_Gee

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.1]

by Bu_Gee » Post

Hey Wuzzy. I know I submitted a patch to you over github, but I have another patch for pumpkins and redstone and a patch for strange behavior with pistons and pumpkins.

What is the best way to get you a patch? Should I open a bug report for it and put the patch there or is some other way better?

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 4064
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.1]

by Wuzzy » Post

Patches are welcome. You can post them in the bug tracker, that way I won't forget them. Also please write what each patch does.

But using other means to send me patches is fine, too. Just make sure the patches don't get lost or forgotten over time.

If you commit stuff in your own repository, a link to that repository is helpful, too. As long the commits are mergable, of course. This is preferred for large changes. Otherwise, the preferred method are patches.
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

zargulthewizard
Member
Posts: 230
Joined: Wed Jul 26, 2017 18:10
In-game: zargul

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.1]

by zargulthewizard » Post

Bananas! I'm losing loyalty to minetest! Somebody help me out here.
May God be with you, always.

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 4064
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Version 0.36.2

by Wuzzy » Post

Version 0.36.2 is here!

Changes:
  • Improve TNT fuse particles (thanks to Yukitty!)
  • Make pumpkins and melons opaque again. Fixes redstone problems
  • Make saplings pop off when pushed by piston
  • Fix sugar cane floating when pushed by piston, and fix a variety of similar piston bugs (thanks to Bu-Gee!)
  • Update Help modpack to v1.2.2
  • Update mobs_mc mod
  • Rename “subgame” to “game” everywhere
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

Tobl&r0n
New member
Posts: 3
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:58

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by Tobl&r0n » Post

\o/
Great job, thank you!

anonymousQsx
New member
Posts: 1
Joined: Sat Mar 31, 2018 12:12
GitHub: Qsx414

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by anonymousQsx » Post

Pardon me if this has already been asked before, but how do you install modpacks like minetest2? I have no problems installing mods like fire, but my experience installing minetest2 has befuddled me.

I am using minetest version 0.4.16 and downloaded minetest2 version 0.36.2 from http://repo.or.cz/MineClone/MineClone2. ... 030fb2.zip. After that I moved the folder downloaded, MineClone2-bcc87de, from my Download folder C:\Users\s\Downloads to C:\Users\s\Downloads\minetest-0.4.16-win64\mods\ and renamed it "minetest2". It showed up in my list of mods when I pressed "Configure"
Image
on a sample game.


However, when I pressed "Play Game", it gave an error message of
Image
Failed to load and run script from C:\Users\s\Downloads\minetest-0.4.16-win64\b
in\..\mods\mineclone2_modpack\init.lua:
C:\Users\s\Downloads\minetest-0.4.16-win64\bin\..\mods\mineclone2_modpack\init.lua: No such file or directory
Check debug.txt for details.
while loading.

I understand that minetest2 is a modpack and not a mod, and so init.lua files will only be found in its subdirectories that are mods themselves (eg. C:\Users\s\Downloads\minetest-0.4.16-win64\mods\mineclone2\mods\CORE\flowlib\). But https://wiki.minetest.net/Installing_Mods seems to suggest that modpacks can be installed just like mods, and furthermore they don't even need to be renamed.
"A modpack is installed in the same way as a mod, but you are usually not required to change the directory name of the modpack. Just make sure the name does not collide with that of any other installed mod or modpack."
What am I doing wrong?
What am I doing wrongly in my installation process? Thanks for reading :-)

User avatar
PETE
Member
Posts: 73
Joined: Thu Sep 21, 2017 05:21
GitHub: PETE
In-game: PETE-Randomizer
Location: IDK Ctf server

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by PETE » Post

Wuzzy wrote:...
Is this a texture pack
Whats the trick? I wish I knew

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6276
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by rubenwardy » Post

anonymousQsx: this is a game, not a modpacks. To install a game you place it in the games folder similar to how you place a mod in the mods folder. Minetest is a game engine which runs games.

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 4064
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by Wuzzy » Post

Yes. MineClone 2 is a game. A sandbox game, to be precise. It is NOT a mod, NOT a modpack and NOT a texture pack.

Read more about how games work in Minetest here: https://wiki.minetest.net/Games

Also, this is called “MineClone 2”, not “minetest2”. xD
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

zargulthewizard
Member
Posts: 230
Joined: Wed Jul 26, 2017 18:10
In-game: zargul

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by zargulthewizard » Post

Wuzzy wrote:Yes. MineClone 2 is a game. A sandbox game, to be precise. It is NOT a mod, NOT a modpack and NOT a texture pack.

Read more about how games work in Minetest here: https://wiki.minetest.net/Games

Also, this is called “MineClone 2”, not “minetest2”. xD
I thought minetest.exe was the sandbox game and mineclone 2 was a subgame.
May God be with you, always.

User avatar
cHyper
Member
Posts: 892
Joined: Fri May 06, 2011 08:49
GitHub: cHyper-0815OL
IRC: cHyper cHyper_de
In-game: cHyper cHyper_0815
Location: Austria
Contact:

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by cHyper » Post

zargulthewizard wrote:
Wuzzy wrote:Yes. MineClone 2 is a game. A sandbox game, to be precise. It is NOT a mod, NOT a modpack and NOT a texture pack.

Read more about how games work in Minetest here: https://wiki.minetest.net/Games

Also, this is called “MineClone 2”, not “minetest2”. xD
I thought minetest.exe was the sandbox game and mineclone 2 was a subgame.
mineclone 2 is a game - subgame is the old name for it.

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6276
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by rubenwardy » Post

Minetest(.exe) is an game engine which runs games, one of which is Minetest Game and another of which is Mineclone 2. Games were stupidly called subgames for a long while, luckily that's no longer the case

zargulthewizard
Member
Posts: 230
Joined: Wed Jul 26, 2017 18:10
In-game: zargul

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by zargulthewizard » Post

Drat. Literally JUST finished getting the concept of sub games and the difference between mineclone2 and regular minetest and Minecraft into my siblings heads.
May God be with you, always.

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 4064
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by Wuzzy » Post

Please continue your off-topic spam in General Discussion. :P
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

The Cysko Kid
New member
Posts: 1
Joined: Fri Apr 06, 2018 04:42

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by The Cysko Kid » Post

So I've been playing this game quite a bit and I like it a lot. It's as close to Minecraft as anything I've seen so far.

I would like to know if there's any villages / village mods that still work. Does the mod mentioned early in this thread mineclone 2 still work?

if not is it possible to add minetest mods meant for other games to the mod folder of mineclone 2 to add functionality? Mg_villages maybe? I know that that is not really in the spirit of cloning minecraft but I find that that is the one thing I'm sorely missing in this game is that feeling that the world is populated even in a shallow minecraft-y way.

cheers

zargulthewizard
Member
Posts: 230
Joined: Wed Jul 26, 2017 18:10
In-game: zargul

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by zargulthewizard » Post

Why hasn't this worked on my tablet?
May God be with you, always.

User avatar
Lone_Wolf
Member
Posts: 2383
Joined: Sun Apr 09, 2017 05:50
GitHub: LoneWolfHT
IRC: Lone_Wolf or LoneWolfHT
In-game: Lone_Wolf
Location: Not there, THERE!

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by Lone_Wolf » Post

zargulthewizard wrote:Why hasn't this worked on my tablet?
Might be too heavy. How exactly does it 'not work'?

User avatar
cHyper
Member
Posts: 892
Joined: Fri May 06, 2011 08:49
GitHub: cHyper-0815OL
IRC: cHyper cHyper_de
In-game: cHyper cHyper_0815
Location: Austria
Contact:

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by cHyper » Post

Is there any actual document out there which list the block-elements. i want it for the mapper-renderer-tool.

zargulthewizard
Member
Posts: 230
Joined: Wed Jul 26, 2017 18:10
In-game: zargul

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by zargulthewizard » Post

Lone_Wolf wrote:
zargulthewizard wrote:Why hasn't this worked on my tablet?
Might be too heavy. How exactly does it 'not work'?
The game flat out crashes, and I am returned to my home screen without any error message of any kind. I know it's heavy, but is it code or images?
May God be with you, always.

User avatar
Lone_Wolf
Member
Posts: 2383
Joined: Sun Apr 09, 2017 05:50
GitHub: LoneWolfHT
IRC: Lone_Wolf or LoneWolfHT
In-game: Lone_Wolf
Location: Not there, THERE!

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by Lone_Wolf » Post

zargulthewizard wrote:
Lone_Wolf wrote:
zargulthewizard wrote:Why hasn't this worked on my tablet?
Might be too heavy. How exactly does it 'not work'?
The game flat out crashes, and I am returned to my home screen without any error message of any kind. I know it's heavy, but is it code or images?
Something should show up in debug.txt
I might be able to help if you could post it here/PM me

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 4064
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by Wuzzy » Post

Is there any actual document out there which list the block-elements. i want it for the mapper-renderer-tool.
I don't know what you mean.
The game flat out crashes, and I am returned to my home screen without any error message of any kind. I know it's heavy, but is it code or images?
Do other games work? Can you please post debug.txt right after the crash? Otherwise it will be next to impossible for me to debug. :-(



As a general note, I'd like it if bugs are reported here: https://github.com/Wuzzy2/MineClone2-Bugs/
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

zargulthewizard
Member
Posts: 230
Joined: Wed Jul 26, 2017 18:10
In-game: zargul

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by zargulthewizard » Post

Okey dorey. Will get debug.text file. As for other games, I haven't tried any, but I know my phone acted the same way when I ted to run the tecnic mod on it (which e tablet can handle), so I am sure it is some sort of overload.
May God be with you, always.

vito78
New member
Posts: 2
Joined: Sun Apr 08, 2018 14:43
GitHub: vito78
IRC: vito78
In-game: vito78

Re: [Game] MineClone 2 [0.36.2]

by vito78 » Post

Hello,
Thanks for your work in this enjoyable game.

I have just a little issue with the bow dealing no damage.
I'm using MineClone2 v0.36.2 with Minetest 0.4.16.
Is anyone else having the same problem?
It works fine if I change the ligne 87 in the file /mods/ITEMS/mcl_throwing/arrow.lua:
I replace:

Code: Select all

elseif dist < closest_distance then
by:

Code: Select all

elseif dist < closest_distance and dist > 0 then
It seems that when dist = 0, the arrow object is taken for damage instead of the mob object initially found.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest