[Mod] 3D Furniture [1.0] [3dforniture]

User avatar
Neuromancer
Member
Posts: 795
Joined: Tue Jun 12, 2012 22:28
GitHub: Neuromancer56

by Neuromancer » Post

if you really want to go crazy, how about something like this:


*
* *
* * *
**** *
***
*
*

Or this, but it's probably too much:

Image

Vanessa's rounded dome cap would be nice.
Last edited by Neuromancer on Wed Sep 05, 2012 02:55, edited 1 time in total.

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

Neuromancer wrote:if you really want to go crazy, how about something like this:


*
* *
* * *
**** *
***
*
*
if anyone knows how to do the code to place the blocks, I nodebox drawing ...
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

sapier
Developer
Posts: 763
Joined: Tue Aug 16, 2011 18:17

by sapier » Post

I think code would be similar to code of growing trees mod just without leaves and branch growth a little bit modified
DON'T mention coding style!
(c) sapier all rights reserved

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

growing trees?

I will try ..., adapt something like that has to be hard for me
but, if not I try, I can will never know if ...
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

sapier
Developer
Posts: 763
Joined: Tue Aug 16, 2011 18:17

by sapier » Post

If I've got time tomorrow I'll adapt engine to create a growing_cactus mod ... I just don't have any textures for it (rounded cactus ends will be missing too).
DON'T mention coding style!
(c) sapier all rights reserved

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

ok, when I have a few minutes I start designing nodes and complementary textures ...

maybe it would be interesting to make a separate mod, or to be of growing trees...
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

sapier
Developer
Posts: 763
Joined: Tue Aug 16, 2011 18:17

by sapier » Post

DON'T mention coding style!
(c) sapier all rights reserved

User avatar
VanessaE
Moderator
Posts: 4517
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE
Location: Western NC
Contact:

by VanessaE » Post

I'd like to suggest that the 3d papyrus and rounded trees be spun off into a separate mod and be removed from 3dforniture, so that server admins can have the furniture without the vegetation without hacking. :-)
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (64-512px)

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

I have long ago that the idea of making a modpack ...
I wanted to create a medieval mod ...
but I like giving importance to requests

maybe in the future so here it separate into 3 mods
medieval furniure -- torch, chains, table, ... and more ...
Möbel 3D -- version 2 of table, lamp, chairs, wardrobes, ... and more ...
Umfeld 3D - 3D trees, papyrus 3D, apples, flowers & plants ...
all with an aesthetic similar to Metropolis (Fritz Lang), , I love that movie
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

User avatar
babe223
Member
Posts: 141
Joined: Mon Nov 14, 2011 13:36
Location: Brasil,Rio de Janeiro

by babe223 » Post

I wonder what program you use to make 3D mods please answer me
Bem vindos Brasileiros,eu sou primeiro brasileiro daqui do forum, espero que tragam bastante mods

[MOD] torch http://minetest.net/forum/viewtopic.php?id=3021
[MOD]HATCHE:http://minetest.net/forum/viewtopic.php?id=3458

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

there is no specific program, you have to type the coordinates by hand...

I answered in response to a private email, but I repeat it over here:

if you have no experience in 3D, you better start using 3D wings, is very intuitive, and although a professional quality program is very easy to use, it's free, and can even be used for commercial work...

the official website is this:
http://www.wings3d.com/

tutorial helper nodeboxes:
https://dl.dropbox.com/u/57504822/nodeboxes.odt

& forrum topic Basic node_box model examples:
http://minetest.net/forum/viewtopic.php?id=2333
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

sapier
Developer
Posts: 763
Joined: Tue Aug 16, 2011 18:17

by sapier » Post

@babe223 I think he's doing models same way we all do, by imagining where points of boxes need to be and then writing them in your favourite text editor. Afterwards checking if assumption was correct within minetest. ;-)

If there is a program I don't know about I'd be interested in too :)
DON'T mention coding style!
(c) sapier all rights reserved

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

sapier wrote:@babe223 I think he's doing models same way we all do, by imagining where points of boxes need to be and then writing them in your favourite text editor. Afterwards checking if assumption was correct within minetest. ;-)

If there is a program I don't know about I'd be interested in too :)
exact, that's my method ... 24 years ago that 3D drawing
I remember my first 3D program called ortocad, worked in MS-DOS in the pc 386 from my mother, is using all versions of Autocad, 3D Studio y MAX ... for me it's easy because it's my lifelong hobby ...
Last edited by tonyka on Thu Sep 13, 2012 22:32, edited 1 time in total.
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

User avatar
babe223
Member
Posts: 141
Joined: Mon Nov 14, 2011 13:36
Location: Brasil,Rio de Janeiro

by babe223 » Post

then you simple mind and makes kicks after entering the game and to see if it
Bem vindos Brasileiros,eu sou primeiro brasileiro daqui do forum, espero que tragam bastante mods

[MOD] torch http://minetest.net/forum/viewtopic.php?id=3021
[MOD]HATCHE:http://minetest.net/forum/viewtopic.php?id=3458

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

trial and error ...
make a box, saved and pluck with minetest ...
place the node with creative mode, and see if it is correct or not ...

Explain how long nodebox maybe helps the post:

http://minetest.net/forum/viewtopic.php ... 041#p28041
Last edited by tonyka on Thu Sep 13, 2012 23:38, edited 1 time in total.
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

User avatar
VanessaE
Moderator
Posts: 4517
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE
Location: Western NC
Contact:

by VanessaE » Post

Tonyks: regarding separating into three mods - don't. That'll break the node names. Instead, just splinter off the trees/papyrus - removing those from a server that uses them just changes their look, but removing/renaming the rest will result in lots of unknown blocks.
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (64-512px)

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

if true
but can be supported by assigning aliases to old names

I think ...
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

User avatar
VanessaE
Moderator
Posts: 4517
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE
Location: Western NC
Contact:

by VanessaE » Post

That might work.
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (64-512px)

User avatar
Mito551
Member
Posts: 1271
Joined: Sat Jun 16, 2012 15:03

by Mito551 » Post

tonyka, please help me. i'm trying to use your tree code to get my barrel round.

minetest.register_node("dwarves:barrel", {
description = "Barrel",
paramtype = "light",
tiles = {
"barrel_top.png",
"barrel_bottom.png",
"barrel.png",
"barrel.png",
"barrel.png",
"barrel.png",
},
drawtype = "nodebox",
node_box = {
type = "fixed",
fixed = {
{-0.35,-0.5,-0.4, 0.35,0.5,0.4},
{-0.4,-0.5,-0.35, 0.4,0.5,0.35},
{-0.25,-0.5,-0.45, 0.25,0.5,0.45},
{-0.45,-0.5,-0.25, 0.45,0.5,0.25},
{-0.15,-0.5,-0.5, 0.15,0.5,0.5},
{-0.5,-0.5,-0.15, 0.5,0.5,0.15},

},
},
groups = {snappy=2,choppy=2,oddly_breakable_by_hand=2},
legacy_facedir_simple = true,
sounds = default.node_sound_wood_defaults(),
etc...

but it shows up like that:
Image


UPD:
...aaaand it's gone. everything's alright. it shows properly. for now. i will keep the post so you could think what could have caused it.
Last edited by Mito551 on Sun Sep 16, 2012 08:47, edited 1 time in total.

User avatar
PilzAdam
Member
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam
Location: Germany

by PilzAdam » Post

Mito551 wrote:UPD:
...aaaand it's gone. everything's alright. it shows properly. for now. i will keep the post so you could think what could have caused it.
The light wasnt updated. Hitting it will update the light.

User avatar
Mito551
Member
Posts: 1271
Joined: Sat Jun 16, 2012 15:03

by Mito551 » Post

PilzAdam wrote: The light wasnt updated. Hitting it will update the light.
tried that while it was dark. didn't help at the time.

User avatar
VanessaE
Moderator
Posts: 4517
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE
Location: Western NC
Contact:

by VanessaE » Post

Can you add an alternate recipe to allow crafting a lamp using the wooden slabs provided by stairsplus? You do not have to make it a dependency, just add another recipe - it will be ignored if stairsplus isn't present. The nodename for those slabs is "stairsplus:slab_wood".

Insert the following at line 83 of crafting.lua (as an alternate to what is there now, so keep both):

Code: Select all

minetest.register_craft( {
         output = '3dforniture:table_lamp_off',
         recipe = {
                 {'default:paper','default:torch' ,'default:paper'},
                 {'','default:stick',''},
                 {'','stairsplus:slab_wood',''},
         },
})
Thanks :-)
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (64-512px)

User avatar
tonyka
Member
Posts: 320
Joined: Sat Jun 16, 2012 04:08
Location: Alicante, España

by tonyka » Post

VanessaE wrote:Can you add an alternate recipe to allow crafting a lamp using the wooden slabs provided by stairsplus? You do not have to make it a dependency, just add another recipe - it will be ignored if stairsplus isn't present. The nodename for those slabs is "stairsplus:slab_wood".

Insert the following at line 83 of crafting.lua (as an alternate to what is there now, so keep both):

Code: Select all

minetest.register_craft( {
         output = '3dforniture:table_lamp_off',
         recipe = {
                 {'default:paper','default:torch' ,'default:paper'},
                 {'','default:stick',''},
                 {'','stairsplus:slab_wood',''},
         },
})
Thanks :-)

good idea ...
I am currently working in a private rpg engine ...
and I'm also studying assembler ... & C, so I have no time ...
as soon as possible, will improve the code ...
My mod: [MOD]3D Forniture 1.0
Download: 3DForniture_v_1.0.zip
Page development (European Castilian):
Moviliario 3D (proyecto 3D Forniture)

User avatar
guilleelcapoextra
Member
Posts: 70
Joined: Sat Oct 13, 2012 23:49
Location: uruguay
Contact:

by guilleelcapoextra » Post

good job

User avatar
Inocudom
Member
Posts: 3089
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

by Inocudom » Post

Is there a way to disable this mod's version of the tree trunks should it be necessary to do so?
You can now find my videos at BitChute: https://www.bitchute.com/channel/some_cheeky_jinuskian/

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests