Too small chat

User avatar
cactuz_pl
Member
 
Posts: 876
Joined: Tue Jun 05, 2012 16:34
Location: Poland

Too small chat

by cactuz_pl » Thu Dec 27, 2012 12:56

Default chat has only six lines.

Image

Is it possible to increase it to 20 lines, editing minetest.conf or by editing code before compiling?

I've searched the forum but I could not find similar topic.

Thanks in advance for your time.
Nope
 

User avatar
PilzAdam
Member
 
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
Location: Germany
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam
 

User avatar
jmf
Member
 
Posts: 164
Joined: Mon Nov 05, 2012 18:13
Location: Germany

by jmf » Thu Dec 27, 2012 13:08

It is possible to show more lines without pressing F10.
I found out yesterday.
Go to chat.cpp and look for "m_recent_buffer(6),"
Change this line to "m_recent_buffer(20),"
to have 20 lines or any number that you want to have.
Then recompile minetest and you're done.
My ingame name is "john", my IRC name is "john_minetest".
I am chef mod on this server: minetest.org : 30015(see here)
"I am immune to signature virus." <-- Add this to your signature to gain immunity!!!
 

User avatar
cactuz_pl
Member
 
Posts: 876
Joined: Tue Jun 05, 2012 16:34
Location: Poland

by cactuz_pl » Thu Dec 27, 2012 13:12

PilzAdam wrote:You can expand it by pressing F10.


F10 sometimes crashing Minetest, what is annoying.

jmf wrote:It is possible to show more lines without pressing F10.
I found out yesterday.
Go to chat.cpp and look for "m_recent_buffer(6),"
Change this line to "m_recent_buffer(20),"
to have 20 lines or any number that you want to have.
Then recompile minetest and you're done.


Thanks
Nope
 

User avatar
RAPHAEL
Member
 
Posts: 627
Joined: Tue Nov 01, 2011 09:09
Location: Earth

by RAPHAEL » Fri Dec 28, 2012 00:41

cactuz_pl wrote:
PilzAdam wrote:You can expand it by pressing F10.


F10 sometimes crashing Minetest, what is annoying.


This is confirmed with my friend. Whenever he presses f10 his client crashes. I haven't tried it yet but if I remember I will try later.
"Before you speak, ask yourself: Is it kind, is it true, is it necessary, does it improve upon the silence?"
My mods: http://goo.gl/n4kpn
(Currently Various, Industrial, Fakeblocks, Jail, MoarCraft, Christmas, Replicator, minetest dev installer for linux, bash mod installer, windows mod installer)
 

User avatar
PilzAdam
Member
 
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
Location: Germany
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam

by PilzAdam » Fri Dec 28, 2012 00:45

RAPHAEL wrote:
cactuz_pl wrote:
PilzAdam wrote:You can expand it by pressing F10.


F10 sometimes crashing Minetest, what is annoying.


This is confirmed with my friend. Whenever he presses f10 his client crashes. I haven't tried it yet but if I remember I will try later.

This F10 crash is called segfault and its there since the console is added.
 

User avatar
Zeg9
Member
 
Posts: 608
Joined: Fri Sep 21, 2012 11:02
Location: France

by Zeg9 » Fri Dec 28, 2012 16:45

PilzAdam wrote:
RAPHAEL wrote:
cactuz_pl wrote:
F10 sometimes crashing Minetest, what is annoying.


This is confirmed with my friend. Whenever he presses f10 his client crashes. I haven't tried it yet but if I remember I will try later.

This F10 crash is called segfault and its there since the console is added.


I noticed this segfault seems to only happen on Debian-based distros (and Debian itself).
This would need some more testing though. I wonder what can cause this.
I made a few (a lot of?) mods for minetest: here is a list.
See also the MT-Faithful texture pack (work in progress).
 

User avatar
0gb.us
Member
 
Posts: 841
Joined: Sun Sep 16, 2012 01:55
Location: 0gb.us:30000

by 0gb.us » Fri Dec 28, 2012 18:38

I've talked with some Windows users who confirm that the segfault is also present in the Windows version, not just Debian-based Linux distributions.
 

User avatar
Zeg9
Member
 
Posts: 608
Joined: Fri Sep 21, 2012 11:02
Location: France

by Zeg9 » Fri Dec 28, 2012 19:48

On Arch Linux it never happened to me. Maybe update Irrlicht or some other dependency (I have irrlicht 0.8 but it didn't crash with 0.7.3, too).
On Debian and Ubuntu it always happens. What's common between Debian, Ubuntu, and Windows, that isn't in Arch ? Good question...
I made a few (a lot of?) mods for minetest: here is a list.
See also the MT-Faithful texture pack (work in progress).
 

User avatar
PilzAdam
Member
 
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
Location: Germany
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam

by PilzAdam » Fri Dec 28, 2012 19:49

Zeg9 wrote:On Arch Linux it never happened to me. Maybe update Irrlicht or some other dependency (I have irrlicht 0.8 but it didn't crash with 0.7.3, too).
On Debian and Ubuntu it always happens. What's common between Debian, Ubuntu, and Windows, that isn't in Arch ? Good question...

Are you sure you run Irrlicht 0.8? Because I have 1.7 ...
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3162
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

by Calinou » Fri Dec 28, 2012 20:33

jmf wrote:It is possible to show more lines without pressing F10.
I found out yesterday.
Go to chat.cpp and look for "m_recent_buffer(6),"
Change this line to "m_recent_buffer(20),"
to have 20 lines or any number that you want to have.
Then recompile minetest and you're done.


IMO, this should be made into a "chat_lines" minetest.conf option and the default value should be 8.
 

User avatar
Topywo
Member
 
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Fri Dec 28, 2012 23:13

Thanks, I'll try it out with 12 lines.
 

User avatar
Menche
Member
 
Posts: 997
Joined: Sat Jul 02, 2011 00:43
Location: An island in a lava lake.
IRC: Menche
In-game: Menche

by Menche » Sat Dec 29, 2012 00:09

PilzAdam wrote:Are you sure you run Irrlicht 0.8? Because I have 1.7 ...

I'm an Archer here too, the latest version of irrlicht in Arch is 1.8.
An innocent kitten dies every time you top-post.
 

rarkenin
Member
 
Posts: 668
Joined: Tue Nov 20, 2012 20:48

by rarkenin » Sat Dec 29, 2012 15:12

Can we at least have an extra chant window, or a full chat that doesn't overlap with the game view? The chat on top of the game is hard to read in light conditions and you can't click formspec buttons through it, and the F10 console is crashy and obstructs the game.
Admin pro tempore on 0gb.us:30000. Ask me if you have a problem, or just want help.
This is a signature virus. Add me to your signature so that I can multiply.
Now working on my own clone, Mosstest.
I guess I'm back for some time.
 


Return to Problems



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest