How do you disable the bones mod in minetest 4.7?

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales
 

User avatar
Dan Duncombe
Member
 
Posts: 904
Joined: Thu May 09, 2013 21:11
Location: In the unknown depths of Earth

by Dan Duncombe » Mon Jun 17, 2013 17:27

Select your world, click configure, click on 'bones' and make sure the checkbox 'enabled' is not ticked. It will then not use bones mod in that particular world.
Some Mods: Castles Prefab Camouflage
My Games: Nostalgia Realtest Revamped
Servers: See above games.
 

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales

by JBR » Mon Jun 17, 2013 17:30

yeah about that... bones doesn't exist i the configure gui and neither does it exist in the world.mt file, help?
 

User avatar
Dan Duncombe
Member
 
Posts: 904
Joined: Thu May 09, 2013 21:11
Location: In the unknown depths of Earth

by Dan Duncombe » Mon Jun 17, 2013 17:36

Then Maybe it isn't in your minetest altogether... Do you still get bones in game?
Last edited by Dan Duncombe on Mon Jun 17, 2013 17:36, edited 1 time in total.
Some Mods: Castles Prefab Camouflage
My Games: Nostalgia Realtest Revamped
Servers: See above games.
 

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales

by JBR » Mon Jun 17, 2013 17:39

Dan Duncombe wrote:Then Maybe it isn't in your minetest altogether... Do you still get bones in game?


Yes and it's annoying for what i'm doing. In version 4.6 I could normally just remove it from the world.mt file but it's not even in there now :(

eidt:Also do you know any mods that remove any bone nodes, because they've kind of cluttered my place.
Last edited by JBR on Mon Jun 17, 2013 17:40, edited 1 time in total.
 

User avatar
Dan Duncombe
Member
 
Posts: 904
Joined: Thu May 09, 2013 21:11
Location: In the unknown depths of Earth

by Dan Duncombe » Mon Jun 17, 2013 17:47

Okay... I'm not sure. Maybe ask someone like PilzAdam. I don't have this problem with 0.4.7 stable- I can disable it whenever I want. Maybe backup all of your mods, and worlds, then re-download Minetest stable, reload your mods and worlds, and try again.
Some Mods: Castles Prefab Camouflage
My Games: Nostalgia Realtest Revamped
Servers: See above games.
 

User avatar
BrandonReese
Member
 
Posts: 839
Joined: Wed Sep 12, 2012 00:44
Location: USA
GitHub: bremaweb
IRC: BrandonReese
In-game: BrandonReese

by BrandonReese » Mon Jun 17, 2013 17:48

Bones are part of minetest_game now, so I think you have to delete the bones folder in minetest_games/mods
 

User avatar
Dan Duncombe
Member
 
Posts: 904
Joined: Thu May 09, 2013 21:11
Location: In the unknown depths of Earth

by Dan Duncombe » Mon Jun 17, 2013 17:49

Good point- but I still thought you could disable it with the configure tab...
Some Mods: Castles Prefab Camouflage
My Games: Nostalgia Realtest Revamped
Servers: See above games.
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5883
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy

by rubenwardy » Mon Jun 17, 2013 17:50

Dan Duncombe wrote:Good point- but I still thought you could disable it with the configure tab...


No, you can only do that to mods in the {root}/mods folder.
 

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales

by JBR » Mon Jun 17, 2013 17:52

So the only way to stop is to delete the bone mod folder temporary?
 

Nore
Developer
 
Posts: 501
Joined: Wed Nov 28, 2012 11:35
GitHub: Ekdohibs
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5883
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy

by rubenwardy » Mon Jun 17, 2013 17:55

Yeah

or at the beginning of the bones/init.lua add "return" on its own line.
Last edited by rubenwardy on Mon Jun 17, 2013 17:56, edited 1 time in total.
 

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales

by JBR » Mon Jun 17, 2013 17:58

Ok. Does anyone know a mod to remove the bones from a game?
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Mon Jun 17, 2013 17:59

Or just use Minetest+ instead of minetest_game.

It has no bones mod, more features and many tewaked things.
 

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales

by JBR » Mon Jun 17, 2013 18:00

BlockMen wrote:Or just use Minetest+ instead of minetest_game.

It has no bones mod, more features and many tewaked things.

No thanks, all I want is no bones I don't want to change anything else.
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Mon Jun 17, 2013 18:02

JBR wrote:
BlockMen wrote:Or just use Minetest+ instead of minetest_game.

It has no bones mod, more features and many tewaked things.

No thanks, all I want is no bones I don't want to change anything else.


Then go to /games/minetest_game/mods/ and delete the folder "bones"
Last edited by BlockMen on Mon Jun 17, 2013 18:03, edited 1 time in total.
 

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales

by JBR » Mon Jun 17, 2013 18:05

BlockMen wrote:
JBR wrote:
BlockMen wrote:Or just use Minetest+ instead of minetest_game.

It has no bones mod, more features and many tewaked things.

No thanks, all I want is no bones I don't want to change anything else.


Then go to /games/minetest_game/mods/ and delete the folder "bones"


I know! Then I asked if you know any mods that remove all bones in a game?
 

User avatar
Dan Duncombe
Member
 
Posts: 904
Joined: Thu May 09, 2013 21:11
Location: In the unknown depths of Earth

by Dan Duncombe » Mon Jun 17, 2013 18:09

Maybe you could delete the bones folder, then use PilzAdam's unknown node cleanup mod to delete all of the unknown blocks, then re-install bones or leave it.
Some Mods: Castles Prefab Camouflage
My Games: Nostalgia Realtest Revamped
Servers: See above games.
 

JBR
Member
 
Posts: 76
Joined: Sun May 26, 2013 22:04
Location: United Kingdom, Wales

by JBR » Mon Jun 17, 2013 18:13

Dan Duncombe wrote:Maybe you could delete the bones folder, then use PilzAdam's unknown node cleanup mod to delete all of the unknown blocks, then re-install bones or leave it.


Good idea, thanks.
 

User avatar
Dan Duncombe
Member
 
Posts: 904
Joined: Thu May 09, 2013 21:11
Location: In the unknown depths of Earth

by Dan Duncombe » Mon Jun 17, 2013 18:15

The cleanup mod is http://forum.minetest.net/viewtopic.php?id=2777 in case you can't find it
Some Mods: Castles Prefab Camouflage
My Games: Nostalgia Realtest Revamped
Servers: See above games.
 

cornernote
Member
 
Posts: 844
Joined: Wed Jul 11, 2012 15:02

Re: How do you disable the bones mod in minetest 4.7?

by cornernote » Sun Dec 14, 2014 03:46

This does the trick:

Code: Select all
minetest.register_abm({
    nodenames = {"bones:bones"},
    interval = 1,
    chance = 1,
    action = function(pos, node)
        minetest.env:remove_node(pos)
    end,
})
 

User avatar
Hybrid Dog
Member
 
Posts: 2719
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46

Re: How do you disable the bones mod in minetest 4.7?

by Hybrid Dog » Sun Dec 14, 2014 08:03

cornernote wrote:This does the trick:

Code: Select all
minetest.register_abm({
    nodenames = {"bones:bones"},
    interval = 1,
    chance = 1,
    action = function(pos, node)
        minetest.env:remove_node(pos)
    end,
})

I think this would remove the inventory of bones, too.

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪
 

cornernote
Member
 
Posts: 844
Joined: Wed Jul 11, 2012 15:02

Re: How do you disable the bones mod in minetest 4.7?

by cornernote » Sun Dec 14, 2014 08:05

Do you mean all the items that were in the bones?

If you don't remove the inventory, what do you do with it?
 

User avatar
Hybrid Dog
Member
 
Posts: 2719
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46

Re: How do you disable the bones mod in minetest 4.7?

by Hybrid Dog » Sun Dec 14, 2014 10:18

cornernote wrote:Do you mean all the items that were in the bones?

If you don't remove the inventory, what do you do with it?

you could give it to the nearest player(s)

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 4403
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

Re: How do you disable the bones mod in minetest 4.7?

by Krock » Sun Dec 14, 2014 10:29

Code: Select all
minetest.register_abm({
   nodenames = {"bones:bones"},
   interval = 1,
   chance = 1,
   action = function(pos, node)
      local meta = minetest.get_meta(pos)
      local inv = meta:get_inventory()
      
      for i = 1, inv:get_size("main") do
         local stack = inv:get_stack("main", i)
         if not stack:is_empty() then
            minetest.add_item(pos, stack)
         end
      end
      minetest.remove_node(pos)
   end
})


Drops the stuff. Solved.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

Next

Return to General Discussion



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests