[MOD] better mesecons [mesecons_3d]

Post Reply
User avatar
12Me21
Member
Posts: 873
Joined: Tue Mar 05, 2013 00:36
GitHub: 12Me21
Location: (Ignore all of my posts before 2018)

[MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by 12Me21 » Post

Most default mesecons can conduct to the blocks next to them (at the same height) and the ones above and below this.
Image
This is really inconvenient, and can lead to situations where 2 wires look like they connect, but actually don't. Image
This mod fixes this by allowing most mesecon devices to only conduct to the nodes touching them (not diagonally)


Nodes:
Microcontroller with 6 ports --64 nodes
Lightstone --2 nodes
Toggle Switch (acts like normal mesecon switch) --2 nodes
"Button" Switch (acts like a button, but connects better) --2 nodes
improved Wire (connects like tubes from pipeworks) --128 nodes


Licenses:
Textures: CC BY-SA
Code: LGPL

Download: no one cares, so what's the point

There was instructions for building something cool here, but i removed it.
Last edited by 12Me21 on Sat Mar 28, 2015 17:51, edited 2 times in total.

User avatar
12Me21
Member
Posts: 873
Joined: Tue Mar 05, 2013 00:36
GitHub: 12Me21
Location: (Ignore all of my posts before 2018)

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by 12Me21 » Post

wow the topics are still in the same order...

User avatar
12Me21
Member
Posts: 873
Joined: Tue Mar 05, 2013 00:36
GitHub: 12Me21
Location: (Ignore all of my posts before 2018)

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by 12Me21 » Post

Lol, I accidentally added an abm that makes chests "grow"... I was testing something I was going to post in the modding questions forum...

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2752
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by Hybrid Dog » Post

Do your mesecons wires have different nodes for enabled and disabled wires or do you use the meta or param1 or something similar?

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

User avatar
12Me21
Member
Posts: 873
Joined: Tue Mar 05, 2013 00:36
GitHub: 12Me21
Location: (Ignore all of my posts before 2018)

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by 12Me21 » Post

Hybrid Dog wrote:Do your mesecons wires have different nodes for enabled and disabled wires or do you use the meta or param1 or something similar?
there are different nodes (128, to be exact. but that's nothing compared to default mesecons with 512 (minus a few impossible states))

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2752
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by Hybrid Dog » Post

BTW: Jeija worked on different mesecons wires:
Image
Attachments
sjeij1.png
(153.86 KiB) Not downloaded yet

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

User avatar
12Me21
Member
Posts: 873
Joined: Tue Mar 05, 2013 00:36
GitHub: 12Me21
Location: (Ignore all of my posts before 2018)

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by 12Me21 » Post

Hybrid Dog wrote:BTW: Jeija worked on different mesecons wires:
-image-
How do they connect? are those the ones that can be placed on any side of a block?? I head that it uses a huge number of different nodes, and that's why it wasn't used.

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2752
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by Hybrid Dog » Post

12Me21 wrote:
Hybrid Dog wrote:BTW: Jeija worked on different mesecons wires:
-image-
How do they connect? are those the ones that can be placed on any side of a block?? I head that it uses a huge number of different nodes, and that's why it wasn't used.
idk, as far as l know Jeija didn't publish the code

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

Nore
Developer
Posts: 501
Joined: Wed Nov 28, 2012 11:35
GitHub: Ekdohibs

Re: [MOD] better mesecons [mesecons_3d]

by Nore » Post

The code for these is here: https://github.com/Ekdohibs/wires.
There was a discussion about it, it is still there https://github.com/Jeija/minetest-mod-m ... issues/128.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests