Copy and paste

Post Reply
Gabitus
New member
Posts: 8
Joined: Fri Apr 17, 2015 12:21
In-game: Gabitus

Copy and paste

by Gabitus » Post

Is it possible to copy an structure like a tree or a house and save separately of the world to send to another ?
How ?

User avatar
ExeterDad
Member
Posts: 1717
Joined: Sun Jun 01, 2014 20:00
In-game: ExeterDad
Location: New Hampshire U.S.A

Re: Copy and paste

by ExeterDad » Post

Search for the mod Worldedit in the Minetest forums. It will do the job nicely.
It's a very powerful tool for many more things then backing up items.

User avatar
Sokomine
Member
Posts: 4014
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31
GitHub: Sokomine

Re: Copy and paste

by Sokomine » Post

The build chest from my villages mod will also eventually be usable for that.
A list of my mods can be found here.

Gabitus
New member
Posts: 8
Joined: Fri Apr 17, 2015 12:21
In-game: Gabitus

Re: Copy and paste

by Gabitus » Post

Thanks for yours sugestions.
ExeterDad, i learning and trying the use of this mod.
It`s look like incredible, thanks.
Sokomine, i saw your lot of mods-works, you a hard-worker programmer ...
Thanks to both.
I`m new in that building thing on minetest.
I`m building a city and some parts (streets and ladders the most) repeat and be so tedious work in this.
Very thanks to boths !

Gabitus
New member
Posts: 8
Joined: Fri Apr 17, 2015 12:21
In-game: Gabitus

Re: Copy and paste

by Gabitus » Post

I`m steel getting experience with WorldEdit, but cannot find the way to copy and paste.
I can save a region and load, but the copy and paste instructions are not available.
Sorry for my inexperience and my english !
Some lifeguard from somebody with experience ... ?

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6087
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Copy and paste

by rubenwardy » Post

Save and load is the way to it, there is no copy and paste as such.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: Copy and paste

by Don » Post

Like RubenWardy said use save and load
select your area
type //save <filename>
then when you are ready to place it make sure your yaw is 0 or very close to it.
when you load it will load out and to the right.
set position 1 and type load <filename>
you can save as many files as you want
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

Gabitus
New member
Posts: 8
Joined: Fri Apr 17, 2015 12:21
In-game: Gabitus

Re: Copy and paste

by Gabitus » Post

Thanks for all yours advices, i`m getting experience with this "super powerfull" tool.
My admiration to the creator and my greatfull to all you people to help me.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest