Missing Icons

MisterBananas
Member
 
Posts: 113
Joined: Sun Apr 22, 2012 18:22

Missing Icons

by MisterBananas » Mon Apr 23, 2012 21:37

Image

Gets irritating having to cycle things through your hands to see what it is. Not sure why some the icons don't work as the associated .png files all seem to be there. Even a few texture files that I'm pretty sure have nothing to do with Minetest.

What I was wondering was: Would it be from missing texture files that I may have to whip up or would it be something more common with version 0.3 (specifically 0.3.1)? Might have put it down to aging problems of my computer if it wasn't for everything else working just fine.

Can't just go to 0.4 yet since I'm running it on Fedora 16, on a d600 laptop (2003). I'll try to manually update it some time tonight though when I get the patience.
Pkmn White 2 FC: 4213-1790-7873
 

blue
Member
 
Posts: 145
Joined: Sun Mar 04, 2012 02:31
Location: TheFrozen Depths Of Anatartica

by blue » Mon Apr 23, 2012 22:08

is this happening when you just join a game? or when you minimize/unminimize the game....as it tends to happen (no clue why) and the only way i know of is to log out and log back in to fix it to where i can see again

if it isnt that then idk
I like to debate.
 

MisterBananas
Member
 
Posts: 113
Joined: Sun Apr 22, 2012 18:22

by MisterBananas » Tue Apr 24, 2012 17:03

It's from start to finish, always. And it's always the same items which is why I was thinking maybe it was the image files being messed up.

Also confused as to why, when I looked into the folder for the textures, I saw Nyancat textures. Is that creepy thing actually in the game?
Pkmn White 2 FC: 4213-1790-7873
 

User avatar
Stef
Member
 
Posts: 394
Joined: Wed Apr 04, 2012 10:46
Location: Belgium

by Stef » Tue Apr 24, 2012 17:07

i had it too but sice i use the lastest version i didn't have it again
Sorry for my crappy english, im dutch :D
 

blue
Member
 
Posts: 145
Joined: Sun Mar 04, 2012 02:31
Location: TheFrozen Depths Of Anatartica

by blue » Tue Apr 24, 2012 21:02

im not sure what you mean by the nyan cat textures? the nyan cat i always see is a pink kitty kat waving a paw at me...you make it sound as if your seeing a demon possed tom cat that looks ready to claw your face to shreds :P

try downloading the latest version like stef to see if it fixes the problem
I like to debate.
 

User avatar
Menche
Member
 
Posts: 997
Joined: Sat Jul 02, 2011 00:43
Location: An island in a lava lake.
IRC: Menche
In-game: Menche

by Menche » Tue Apr 24, 2012 21:18

MisterBananas wrote:Also confused as to why, when I looked into the folder for the textures, I saw Nyancat textures. Is that creepy thing actually in the game?

There are (or at least used to be) very, very rare NyanCat blocks underground. A head block spawns with a string of about 5 rainbow blocks behind it. The code in mapgen.cpp appears to be commented out in the latest version, however.
An innocent kitten dies every time you top-post.
 

MisterBananas
Member
 
Posts: 113
Joined: Sun Apr 22, 2012 18:22

by MisterBananas » Wed Apr 25, 2012 05:26

blue wrote:im not sure what you mean by the nyan cat textures? the nyan cat i always see is a pink kitty kat waving a paw at me...you make it sound as if your seeing a demon possed tom cat that looks ready to claw your face to shreds :P

try downloading the latest version like stef to see if it fixes the problem


Downloaded the Windows version. Going to just use WinE for 0.4 for now. It's a pain trying to find how YUM placed all the files throughout the directories so the only thing I'm wondering is: Which file holds the map info? Like the stuff I've already built.

I've got two megastructures in progress, one almost complete, and I'd rather not have to start over again. If I have to decompile to copy/paste a section of the code I'll do it.

Menche wrote:
MisterBananas wrote:Also confused as to why, when I looked into the folder for the textures, I saw Nyancat textures. Is that creepy thing actually in the game?

There are (or at least used to be) very, very rare NyanCat blocks underground. A head block spawns with a string of about 5 rainbow blocks behind it. The code in mapgen.cpp appears to be commented out in the latest version, however.


So if I just removed the the symbol designating comments from the beginning of the lines it'll be back in? (At least I'm guessing that's how it'd be, been too long since I've even looked at coding.)
Pkmn White 2 FC: 4213-1790-7873
 

lordawe
Member
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:13

by lordawe » Mon Jun 04, 2012 21:27

I have similar problem with latest version. It works well on my AMD X6 with AMD 6770 VGA, but when I copy it to my laptop with Core 2 Duo + Intel VGA lava looks like door, cobble looks like water, proper image is shown just in hand... I've played all versions (since v0.3) on laptop just fine, I have problem with late versions...
Could anybody help?
 

User avatar
LolManKuba
Member
 
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada
 

User avatar
Jordach
Member
 
Posts: 4523
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
Location: Blender Scene
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach

by Jordach » Tue Jun 05, 2012 08:13

YOU MUST BE USING THE TEXTURE ATLAS:

Pop this into the .conf

Code: Select all
enable_texture_atlas = false
This will make your icons return.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server
 

lordawe
Member
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:13

by lordawe » Fri Jun 15, 2012 08:05

Jordach wrote:YOU MUST BE USING THE TEXTURE ATLAS:

Pop this into the .conf

Code: Select all
enable_texture_atlas = false
This will make your icons return.


No, I have texture atlas disabled, see below, and it still looks like this:

Image

Items should be:
Mese Pickaxe, Wooden Fence, Cobble, Sign, Stone, Dirt, Wooden Door, Torch
Dirt, Steel Axe, Tree, Chest, Cobble, Ladder, Sapling, Leaves
Cobble, Wood, Torch, Gravel, Sapling,
Water Bucket, Lump of coal and Lump of iron

Wrong icons are bold.

my minetest.conf:
Code: Select all
address =
creative_mode = 0
enable_3d_clouds = 1
enable_damage = 1
fast_move = true
free_move = true
name = lordawe
new_style_leaves = 1
opaque_water = 0
port = 30000
selected_mainmenu_tab = 2
selected_world_path = H:\minetest-0.4.dev-20120326-18d8e3a-win32\bin\..\worlds\divocina
smooth_lighting = 1
video_driver = opengl
wanted_fps = 60
fps_max = 100
view_bobbing_amount = 1.0
enable_texture_atlas = false
# Sound settings
enable_sound = true
sound_volume = 0.7viewing_range_nodes_min = 85

max_simultaneous_block_sends_server_total = 1
max_block_send_distance = 10
max_block_generate_distance = 10
time_send_interval = 3500


debug window content:
Code: Select all
Irrlicht Engine version 1.7.2
Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
Using renderer: OpenGL 1.4.0
Intel 945GM: Intel
OpenGL driver version is 1.2 or better.
GLSL not available.
Resizing window (800 600)
Loaded texture: H:/minetest-0.4.dev-20120326-18d8e3a-win32/textures/base/pack/me
nubg.png
Loaded texture: H:/minetest-0.4.dev-20120326-18d8e3a-win32/textures/base/pack/me
nulogo.png
10:00:25: ACTION[main]:         .__               __                   __
10:00:25: ACTION[main]:   _____ |__| ____   _____/  |_  ____   _______/  |_
10:00:25: ACTION[main]:  /     \|  |/    \_/ __ \   __\/ __ \ /  ___/\   __\
10:00:25: ACTION[main]: |  Y Y  \  |   |  \  ___/|  | \  ___/ \___ \  |  |
10:00:25: ACTION[main]: |__|_|  /__|___|  /\___  >__|  \___  >____  > |__|
10:00:25: ACTION[main]:       \/        \/     \/          \/     \/
10:00:25: ACTION[main]: World at [H:\minetest-0.4.dev-20120326-18d8e3a-win32\bin
\..\worlds\divocina]
10:00:25: ACTION[main]: Server for gameid="minetest" listening on port 30000.
10:00:25: ACTION[ServerThread]: lordawe joins game. List of players: lordawe
Loaded texture: H:/minetest-0.4.dev-20120326-18d8e3a-win32/textures/base/pack/su
nrisebg.png
Font size: 8 15


HW:
Code: Select all
Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver for Mobile Report


Report Date:        06/15/2012
Report Time[hr:mm:ss]:    09:46:01
Driver Version:        6.14.10.4926
Operating System:        Windows XP* Professional, Service Pack 3 (5.1.2600)
Default Language:        Czech
DirectX* Version:        9.0
Physical Memory:        2038 MB
Minimum Graphics Memory:    8 MB
Maximum Graphics Memory:    128 MB
Graphics Memory in Use:    18 MB
Processor:        x86 family 6 Model 14 Stepping 12
Processor Speed:        1862 MHZ
Vendor ID:        8086
Device ID:        27A2
Device Revision:        03


*   Accelerator Information   *

Accelerator in Use:        Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family
Video BIOS:        1284
Current Graphics Mode:    1280 x 800 True Color (60 Hz)
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3159
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

by Calinou » Fri Jun 15, 2012 12:27

Here's a fix:
Open minetest.conf, add this:
Code: Select all
screenW = 1280
screenH = 800
fullscreen = 1
fullscreen_bpp = 24


This will start the game in fullscreen instead, with a 1280*800 resolution. This can fix the invisible/bugged inventory cubes.
Last edited by Calinou on Fri Jun 15, 2012 12:27, edited 1 time in total.
 

lordawe
Member
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:13

by lordawe » Fri Jun 15, 2012 13:36

Calinou wrote:Here's a fix:
Open minetest.conf, add this:
Code: Select all
screenW = 1280
screenH = 800
fullscreen = 1
fullscreen_bpp = 24


This will start the game in fullscreen instead, with a 1280*800 resolution. This can fix the invisible/bugged inventory cubes.


Nothing has changed. No fullscreen but windowed game with 1280x800 res... I already tried even 800x600, but only the size of window has changed.

Inventory icons are bugged...

I would add debug.txt but it is too long to put it here...
Last edited by lordawe on Fri Jun 15, 2012 13:43, edited 1 time in total.
 

User avatar
Topywo
Member
 
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Fri Jun 15, 2012 14:34

You can rename debug.txt to debugold.txt or something and create a new empty file debug.txt.
 

lordawe
Member
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:13

by lordawe » Fri Jun 15, 2012 18:14

Topywo wrote:You can rename debug.txt to debugold.txt or something and create a new empty file debug.txt.


heh, okay, i am not that stupid, although i am not a programmer, PC's are my daily bread. One report is about 137kB and i am too lazy to upload it somewhere or split it here to more messages, because one post here is limited to 64kB...
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3159
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

by Calinou » Fri Jun 15, 2012 20:23

lordawe wrote:
Topywo wrote:You can rename debug.txt to debugold.txt or something and create a new empty file debug.txt.


heh, okay, i am not that stupid, although i am not a programmer, PC's are my daily bread. One report is about 137kB and i am too lazy to upload it somewhere or split it here to more messages, because one post here is limited to 64kB...


http://pastebin.com/ < Use a pastebin to post long logs like this. :)
 

lordawe
Member
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:13

by lordawe » Sat Jun 16, 2012 10:38

Hey, that is cool! Thank you Calinou!

Here it is http://pastebin.com/a7WqQa2j
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3159
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

by Calinou » Sat Jun 16, 2012 11:47

You should really update your Minetest... you are using 0.4-20120326 (March 26 2012) while the latest is 0.4-20120606 (June 6 2012).
 

lordawe
Member
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:13

by lordawe » Sat Jun 16, 2012 12:27

okay, I just downloaded it, fullscreen works. I will try "icon bug" later when I will be on the other PC.
 

lordawe
Member
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:13

by lordawe » Tue Jun 19, 2012 06:17

so I have to say, that version minetest-0.4.dev-20120606-48790c0-win32 didn't help at all. Some of inventory cubes are bad - leaves looks like lava etc...
 

BenAmaranth
Member
 
Posts: 60
Joined: Thu Oct 04, 2012 15:14

by BenAmaranth » Sun Oct 07, 2012 04:48

Experiencing the same, running vanilla latest stable and some simple mods, anything square doesnt show up, I noticed.
Air (you hacker you!)
 

User avatar
qwrwed
Member
 
Posts: 325
Joined: Sun Jul 22, 2012 20:56
In-game: qwrwed or Nitro

by qwrwed » Sun Oct 07, 2012 08:24

BenAmaranth wrote:Experiencing the same, running vanilla latest stable and some simple mods, anything square doesnt show up, I noticed.


Open minetest.conf and type
Code: Select all
enable_texture_atlas = false

This should sort it out.
 

BenAmaranth
Member
 
Posts: 60
Joined: Thu Oct 04, 2012 15:14

by BenAmaranth » Sun Oct 07, 2012 13:28

qwrwed wrote:
BenAmaranth wrote:Experiencing the same, running vanilla latest stable and some simple mods, anything square doesnt show up, I noticed.


Open minetest.conf and type
Code: Select all
enable_texture_atlas = false

This should sort it out.


Already tried it from other posts suggestion.
-edit- I've tried all the suggestions I could find here, so I'm waiting patiently.
Last edited by BenAmaranth on Mon Oct 08, 2012 00:46, edited 1 time in total.
Air (you hacker you!)
 

BenAmaranth
Member
 
Posts: 60
Joined: Thu Oct 04, 2012 15:14

by BenAmaranth » Tue Oct 09, 2012 18:35

So the missing textures carries over to mods like moreblocks, if that helps anyone still wondering about this. Unfortunately, it makes the game difficult to play for me because I don't know what anything is at a glance. Slows down gameplay to a frustrating pace because I have to hold test samples of anything before I use it to make sure its the right block.
Air (you hacker you!)
 

cornernote
Member
 
Posts: 844
Joined: Wed Jul 11, 2012 15:02

by cornernote » Wed Oct 10, 2012 01:27

Why don't you use the latest version?
 

Next

Return to Problems



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests