Minetest 5.0.0 will not announce to servers

User avatar
ratmix
Member
 
Posts: 148
Joined: Mon May 01, 2017 19:45
In-game: ratmix

Minetest 5.0.0 will not announce to servers

by ratmix » Fri Mar 08, 2019 04:04

I have had no trouble announcing my server when using various versions of minetest 5.0.0-dev to servers.minetest.net. But my 5.0.0 server (final release, non-dev) does not announce.

I have exactly the same config file with server_announce = true. Prior to this version, this is, as expected, what the logs showed...
Code: Select all
2019-03-08 03:54:23: ACTION[Main]: World at [..../worlds/SN001]
2019-03-08 03:54:23: ACTION[Main]: Server for gameid="minetest" listening on 0.0.0.0:30000.
2019-03-08 03:54:23: ACTION[Server]: Announcing to servers.minetest.net


Now there is no attempt from the server to announce, meaning this line is not printed as startup:
Code: Select all
2019-03-08 03:54:23: ACTION[Server]: Announcing to servers.minetest.net

I have tried restarting several times and explicitly specifying the config path with --config to no avail.
King of the Hill :: Modern Warfare Server RATMIX.COM:30000 | King of the Hill Community Site
 

sofar
Developer
 
Posts: 2063
Joined: Fri Jan 16, 2015 07:31
GitHub: sofar
IRC: sofar
In-game: sofar

Re: Minetest 5.0.0 will not announce to servers

by sofar » Fri Mar 08, 2019 06:20

Several of us are running 5.0.0 and we do see our servers properly announce. Try with --verbose and see if there is additional info printed. If that doesn't work, ask sfan5 perhaps to see what is up.
 

User avatar
ratmix
Member
 
Posts: 148
Joined: Mon May 01, 2017 19:45
In-game: ratmix

Re: Minetest 5.0.0 will not announce to servers

by ratmix » Fri Mar 08, 2019 08:07

Thanks for the reply. Unfortunately --verbose doesn't offer any clues. I rebuilt another MT5 with the same result. I think there is a conflict from too many compiled versions on the same server. It's odd though because I can get my RC1 and RC2 builds to run simultaneously on separate ports with both properly announcing. Reverting to RC2 for now. Perhaps I will remove everything and start over.
King of the Hill :: Modern Warfare Server RATMIX.COM:30000 | King of the Hill Community Site
 


Return to Problems



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests