Painless liquids?

Post Reply
LeoStark_84
New member
Posts: 4
Joined: Fri Aug 21, 2020 21:59

Painless liquids?

by LeoStark_84 » Post

I'm trying to add a liquid node to my mod, and I can't get it to flow. this is the code so far



minetest.register_node("mymod:my_liquid_source", {
description = "Liquid Source",
tiles = { "mymod_my_liquid.png" },
groups = { liquid = 3, water = 3 },
walkable = false,
pointable = false,
diggable = false,
buildable_to = true,
is_ground_content = false,
drawtype = "liquid",
liquidtype = "source",
liquid_viscosity = 5,
liquid_alternative_flowing = "mymod_my_liquid_flowing",
liquid_alternative_source = "mymod:my_liquid_source",
liquid_renewable = false,
drowning = 1,
})

minetest.register_node("mymod:my_liquid_flowing", {
description = "Liquid Flowing",
tiles = { "mymod_my_liquid.png" },
special_tiles = { "mymod_my_liquid.png" },
groups = { liquid = 3, water = 3 },
walkable = false,
pointable = false,
diggable = false,
buildable_to = true,
is_ground_content = false,
drawtype = "flowingliquid",
liquidtype = "flowing",
paramtype2 = "flowingliquid",
liquid_viscosity = 5,
liquid_alternative_source = "mymod:my_liquid_source",
liquid_alternative_flowing = "mymod:my_liquid_flowing",
liquid_renewable = false,
drowning = 1,
waving = 3,
})



_flowing seems to work properly, however, when I try to place _source node in creative mode, not only it refusses to flow,but I also get the following error


2020-08-25 23:32:00: ERROR[Server]: Map::setNode(): Not allowing to place CONTENT_IGNORE while trying to replace "mymod:my_liquid_source" at (-123,8,-436) (block (-8,0,-28))
2020-08-25 23:32:00: ERROR[Server]: Map::setNode(): Not allowing to place CONTENT_IGNORE while trying to replace "air" at (-123,7,-437) (block (-8,0,-28))
2020-08-25 23:32:01: ERROR[Server]: Map::setNode(): Not allowing to place CONTENT_IGNORE while trying to replace "air" at (-123,7,-436) (block (-8,0,-28))


Am I doing something wrong or missing additional code?

Thanks for taking the time to read

User avatar
TenPlus1
Member
Posts: 2964
Joined: Mon Jul 29, 2013 13:38
GitHub: tenplus1

Re: Painless liquids?

by TenPlus1 » Post

LeoStark - Check your liquid_alternative_flowing lines, you have a typo which reads mymod_ instead of mymod:

LeoStark_84
New member
Posts: 4
Joined: Fri Aug 21, 2020 21:59

Re: Painless liquids?

by LeoStark_84 » Post

TenPlus1 wrote:
Wed Aug 26, 2020 05:55
LeoStark - Check your liquid_alternative_flowing lines, you have a typo which reads mymod_ instead of mymod:
Oh my universe!! I can't believe I spent hours readibg through lua_api, reading other people's code and changing mine and didn't see that dumb error.
Anyway, thanks a lot TenPlus1, I was about to lose hope

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest