[Mod] travelnet teleporters/bookmarks [2.0][travelnet]

Sokomine
Member
 
Posts: 2960
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

[Mod] travelnet teleporters/bookmarks [2.0][travelnet]

by Sokomine » Sat Feb 23, 2013 01:15

Normal travelnet box, elevator station with open steel doors, travelnet box with closed glass doors:
Image

This mod adds a travelnet box that can be placed and will connect to all other stations set up by the same player with the same network name. Unlike teleporters, it does not have to search its environment for players wanting transfer. To use it, right-click on the box and select a target. You do not have to worry about coordinates. Just select the same name for all stations you want to connect to each other. If you added or removed a box, punch all the others on the network once to update their target list.

Target list of the sightseeing-network on Redcrabs server illustrating what the mod is good for:
Image

Update: Elevators (written by kpo) added!
Elevators are simplifed travelnet boxes. They can only "travel" up and down. The first elevator placed in one x/z place will be considered ground level. You can enter station names if you want.
Sample stations of an elevator:
Image

Craft a travelnet box with two rows of glass and in the middle one block of MESE sourrounded by iron ingots. Craft an elevator with two rows of steel ingots and in the middle nothing sourrounded by glass:
Image Image

Elevator doors can be made out of glass or steel. They will open and close automaticly if you use a travelnet box or an elevator. Normal doors can be used as well! Open/close doors manually with the appropiate button in the destination menu.
Craft a door by placing two vertical rows at both sides in the crafting grid (either steel or glass):
Image Image

Version: 2.2 The travlenets can restore their networks via an abm if their savefile got lost and the abm is enabled via travelnet.abm_enabled = true
Version: 2.0 Elevators and doors added, groups changed to avoid accidental digs, can only be digged by owner or people with travelnet_remove priv now. For a detailed changelog, see the header of the code.
Liszence: GPLv3
Depends: nothing/default
Download: https://github.com/Sokomine/travelnet/zipball/master
Browse code: https://github.com/Sokomine/travelnet

Many thanks goes to kaeza for helping understand many of the oddities the lua language has. kpo has written the basic nodes for the elevator. VanessaE has helped with testing, provided images and ideas for improvement. Thanks to everybody who helped!

[Edit] If you need a version for a PvP server, the locked travelnet might be of intrest to you. In all other situations, please use only the public ones.
Last edited by Sokomine on Sat Mar 21, 2015 23:40, edited 4 times in total.
A list of my mods can be found here.
 

User avatar
Likwid H-Craft
Member
 
Posts: 1113
Joined: Sun Jan 06, 2013 14:20
Location: Lost in Crypt

by Likwid H-Craft » Sat Feb 23, 2013 01:31

Kind of like Dr. Who.
My Domain's/others:
http://likwidtest.hj.cx/ (Not Done)
 

Sokomine
Member
 
Posts: 2960
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

by Sokomine » Sat Feb 23, 2013 01:37

Dr. Who travels in time as well and has hardly any consicous control of where he will end up. This just looks like a telephone cell because that seemd fitting :-)
A list of my mods can be found here.
 

lkjoel
Member
 
Posts: 778
Joined: Wed Feb 29, 2012 19:27
Location: Gallifrey

by lkjoel » Sat Feb 23, 2013 02:01

that's really cool!
My mods: The Nether | Doctor Who (WIP)

I have quit minetest ... again. I am heavily unimpressed by both the game and the community.
 

BZab
Member
 
Posts: 126
Joined: Mon Jan 28, 2013 10:04
Location: Poland

by BZab » Sat Feb 23, 2013 12:32

Awesome!

I'd like, to have time to improve your textures :P

@EDIT: Usefull to deep mines :P
Last edited by BZab on Sat Feb 23, 2013 12:33, edited 1 time in total.
 

User avatar
Likwid H-Craft
Member
 
Posts: 1113
Joined: Sun Jan 06, 2013 14:20
Location: Lost in Crypt

by Likwid H-Craft » Sat Feb 23, 2013 12:52

How many can we, make? Bookmarks? is it unlimited?
My Domain's/others:
http://likwidtest.hj.cx/ (Not Done)
 

User avatar
Topywo
Member
 
Posts: 1718
Joined: Fri May 18, 2012 20:27
 

Sokomine
Member
 
Posts: 2960
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

by Sokomine » Sat Feb 23, 2013 18:03

Each network may consist of up to 24 stations. That will be up to three rows of eight targets. More would be too much for that list. The amount of networks per player is not limited, so you can just open a new network.
A list of my mods can be found here.
 

paramat
Developer
 
Posts: 2650
Joined: Sun Oct 28, 2012 00:05
Location: UK
GitHub: paramat

by paramat » Sun Feb 24, 2013 16:29

Very cool mod ;}
I rely on donations to help provide an income https://forum.minetest.net/viewtopic.php?f=3&t=14935
 

legumev
Member
 
Posts: 52
Joined: Thu Feb 21, 2013 11:43

by legumev » Tue Feb 26, 2013 21:50

Nice, but a few glitches:

1. entering configuration data is hit and miss: sometimes, I have to restart 3 or 4 times because it won't let me go from writing network name to station name.

2. I did a 3 station network, but one station only displays one of the 2 other destinations, so I have to go through it to get to the other one.

3. I had to reconfigure one station several times because it would not display any of the other 2 stations on the network.

Even so, it is quite handy and I would love to see it more consistent.
 

Sokomine
Member
 
Posts: 2960
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

by Sokomine » Thu Feb 28, 2013 03:14

For point 1, it might help if you switch to fullscreen. I had some difficulties with the formspecs in lower resolution as well. Maybe another arrangement of the formspec fields will help. I'll try that in the next version.
If you add new stations, punch all the other ones on the network once so that they can update. This may take a moment if the server is very busy. If punching doesn't help, please provide me with some debug info via PN. The file mod_travelnet.data in your world/* directory may help here.
A list of my mods can be found here.
 

GermanGuy
Member
 
Posts: 22
Joined: Mon Jan 07, 2013 15:05

by GermanGuy » Thu Feb 28, 2013 20:41

The mod doesn't work. Have i doing it right? Image
 

legumev
Member
 
Posts: 52
Joined: Thu Feb 21, 2013 11:43

by legumev » Thu Feb 28, 2013 21:01

Sokomine wrote:For point 1, it might help if you switch to fullscreen. I had some difficulties with the formspecs in lower resolution as well. Maybe another arrangement of the formspec fields will help. I'll try that in the next version.
If you add new stations, punch all the other ones on the network once so that they can update. This may take a moment if the server is very busy. If punching doesn't help, please provide me with some debug info via PN. The file mod_travelnet.data in your world/* directory may help here.



For updating the network on all stations, I did figure out that I had to dig once each station: that worked fine, Also, for entering text in full screen, that works too, thanks.

Now, I have a new problem: I have switched to the latest build .4.4.d1 and there is no more mese, it is replaced with cristals and the craft guide mod does not give me any recipe for the travelnet stations with cristals, or any recipe to make mese from cristals, and I also see a warning on the log :

"error: Savefile 'C:\user...\worlds\test 4.4d1/mod_travelnet.data' not found."

Any suggestion?
 

legumev
Member
 
Posts: 52
Joined: Thu Feb 21, 2013 11:43

by legumev » Thu Feb 28, 2013 21:06

GermanGuy wrote:The mod doesn't work. Have i doing it right? Image



I think you should rename the mod just "travelnet". This renaming to simple name of downloaded mod files seems to be a rule for most mods.
 

Sokomine
Member
 
Posts: 2960
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

by Sokomine » Thu Feb 28, 2013 21:11

GermanGuy wrote:The mod doesn't work. Have i doing it right?

Probably not. Unfortionately, "doesn't work" is too unspecific to find out what's the problem with your installation :-( Does the mod load at all? What happens when you place a box?

legumev wrote:For updating the network on all stations, I did figure out that I had to dig once each station: that worked fine, Also, for entering text in full screen, that works too, thanks.

Digging is similar to punching, while punching is a single click. So you did the right thing. As far as the formspec goes, I'll have to update that. It's strange that it can't use the entire screen.

A full mese block can be crafted with 9 mese crystals iirc. That may be a bit expensive. You can exchange the default:mese with default:mese_crystal in the receipe (somewhere in the init.lua in that folder) to keep the price.

The error message just says that there is no safefile yet. If you place travelnet boxes in your test 5.5d1 world, that file ought to be created and filled with data. The error message will then disappear.
A list of my mods can be found here.
 

legumev
Member
 
Posts: 52
Joined: Thu Feb 21, 2013 11:43

by legumev » Thu Feb 28, 2013 21:21

Sokomine wrote:
GermanGuy wrote:The mod doesn't work. Have i doing it right?

Probably not. Unfortionately, "doesn't work" is too unspecific to find out what's the problem with your installation :-( Does the mod load at all? What happens when you place a box?

legumev wrote:For updating the network on all stations, I did figure out that I had to dig once each station: that worked fine, Also, for entering text in full screen, that works too, thanks.

Digging is similar to punching, while punching is a single click. So you did the right thing. As far as the formspec goes, I'll have to update that. It's strange that it can't use the entire screen.

A full mese block can be crafted with 9 mese crystals iirc. That may be a bit expensive. You can exchange the default:mese with default:mese_crystal in the receipe (somewhere in the init.lua in that folder) to keep the price.

The error message just says that there is no safefile yet. If you place travelnet boxes in your test 5.5d1 world, that file ought to be created and filled with data. The error message will then disappear.


Great, I made my first station, thanks!
I had been lucky mining far down earlier and I have a nice stock of mese cristals :-)
 

User avatar
Topywo
Member
 
Posts: 1718
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Fri Mar 01, 2013 01:48

legumev wrote:Now, I have a new problem: I have switched to the latest build .4.4.d1 and there is no more mese, it is replaced with cristals ........
Any suggestion?


There are still mese-blocks below -1024 (at least in a 22 february version)
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 3872
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaEzekowitz

by VanessaE » Fri Mar 01, 2013 02:25

And the crystals are used in recipes now, including the standard mese pickaxe.
You might like some of my stuff:
Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
Tips (BTC): 13LdcdUFcNCFAm7HfvAXh5GHTjCnnQj6KE
 

GermanGuy
Member
 
Posts: 22
Joined: Mon Jan 07, 2013 15:05

by GermanGuy » Fri Mar 01, 2013 16:18

legumev wrote:
GermanGuy wrote:The mod doesn't work. Have i doing it right? Image



I think you should rename the mod just "travelnet". This renaming to simple name of downloaded mod files seems to be a rule for most mods.



Thanks,works now.The mod doesn't load before :)
 

Josh
Member
 
Posts: 1146
Joined: Fri Jun 29, 2012 23:11
Location: Victoria, Australia

by Josh » Sat Mar 09, 2013 04:09

Great mod Sokomine, I am going to use these to travel to intresting parts in my creative town.
+1
 

User avatar
Mihobre
Member
 
Posts: 101
Joined: Tue Oct 30, 2012 08:45
Location: In your mouth

by Mihobre » Thu Mar 21, 2013 11:17

I had many of those travelnet boxes and removed three. I punched all other boxes but the removed ones didn't get removed from the list. What should I do now?
I wanna fly!!!
I wanna have feathery wings of silver, blue, and white!!!
I wanna soar high and touch the sky!!!
I wanna fly!!!
 

User avatar
Mito551
Member
 
Posts: 1271
Joined: Sat Jun 16, 2012 15:03

by Mito551 » Thu Mar 21, 2013 13:31

Mihobre wrote:I had many of those travelnet boxes and removed three. I punched all other boxes but the removed ones didn't get removed from the list. What should I do now?

+1
 

User avatar
webdesigner97
Member
 
Posts: 1307
Joined: Mon Jul 30, 2012 19:16
Location: Bergisch Gladbach, Germany
GitHub: webD97
IRC: webdesigner97
In-game: webdesigner97
 

Sokomine
Member
 
Posts: 2960
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

by Sokomine » Thu Mar 21, 2013 17:57

Mihobre wrote:I had many of those travelnet boxes and removed three. I punched all other boxes but the removed ones didn't get removed from the list. What should I do now?

Install the latest version from github :-) I fixed that bug yesterday. In order to remove stations that got removed in the meantime, travel via travelnet to these places once. The net will notice that the receiving station is no longer there and delete it.

Several players asked for a way to attach their stations to the networks of other players. You can do so now if you have the travelnet_attach priv. In that case, you can supply the name of the owner of the network you want your box attached to and it will be added to that players' network.

VanessaE suggested to set pitch and yaw of the player after teleport. This is included now. Regardless of where you did look at previously, you will look out of the receiving box and can see where you ended up (at least in new versions of MT). There is also a simulated teleporter effect VanessaE wished for. It does not look as good as intended and may require changes. Just try it out and tell what you think of it. Any leftover "beam" entities can be removed by punching.

If there are few stations on a network, they now get centered in the menu.
A list of my mods can be found here.
 

Sokomine
Member
 
Posts: 2960
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

by Sokomine » Fri Mar 22, 2013 21:25

Sorry, the setting of the look direction is not available on older versions of MT. The mod crashed there. Please pull the latest version which contains a fix (if the server does not have the function, you'll end up in the receiving box looking in the same direction as when you entered the start box). Also, the fancy beam effect is now disabled by default. You can enable it again by setting travelnet_effect_enabled to true.
A list of my mods can be found here.
 

Next

Return to Mod Releases

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], ClaudiusMinimus and 3 guests