WHAT?! THIS IS CRAZY! NO TEXT!

Post Reply
User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

WHAT?! THIS IS CRAZY! NO TEXT!

by foreverip » Post

i just downloaded minetest today and i was looking forward to play it since i played minecraft and liked it. anyways when i open the game, THERE IS NO TEXT ON EVERY BUTTON! so i couldnt tell what each button does. i tried downloading and redownloading but it still doesnt work! wat the heck HELP PLZ

User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

by foreverip » Post

just some extra info i figure my way out through how to make a new world unfortunately i cant find out how to play multiplayer you can give me some screenshots of the menu and i can figure out the rest

User avatar
sfan5
Moderator
Posts: 3924
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5
Location: Germany

by sfan5 » Post

Which system language are you using?
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)

User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

by foreverip » Post

what do u mean?
i use windows 7

User avatar
Topywo
Member
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Post

What download did you try?

For Windows you could try these builds (under 'general discussion'):
- sfan5's: http://forum.minetest.net/viewtopic.php ... 637#p98637
- PilzAdam's: http://forum.minetest.net/viewtopic.php ... 717#p65717
- Fess': http://forum.minetest.net/viewtopic.php ... 069#p99069

If one doesn't give you textures/works well, try another one. Good luck!

User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

by foreverip » Post

i used the stable download the game works fey do thats itine but theres no text on buttons so i dont know wat they do thats all

User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

by foreverip » Post

pilzadam's fixed some of the text prob but not all buttons have text

User avatar
Johnyknowhow
Member
Posts: 358
Joined: Fri Sep 21, 2012 15:17
In-game: Minetestian
Location: Washington, USA

by Johnyknowhow » Post

Hmm, weird. I would post a screenie of the menu, but I have no image sharing system ATM.
I know what the buttons do, I could tell you. But I'm not at my computer right now I can't remember how to connect to multiplayer.
I lost interest in Minetest for a couple of years and... I am still not really paying much attention. I rarely browse these forums anymore but it's nice to see old faces.

obligatory fancy signature goes here

User avatar
Johnyknowhow
Member
Posts: 358
Joined: Fri Sep 21, 2012 15:17
In-game: Minetestian
Location: Washington, USA

by Johnyknowhow » Post

There should be 4 tabs at the top, first is single player, second is multi, 3rd is advanced, 4th is settings, click on the second tab, click a server you want to join from the list, (can you see that text?) then int the two boxes, type in the top username and bottom password. If you cant see the text for servers, just find out what server you want to join, (I like Landrush and Rancons Skyblock) find the ip for the server, type it in the box next to the butto. At the bottom, then click the button. (connect) that is how you start a multiplayer game.
I lost interest in Minetest for a couple of years and... I am still not really paying much attention. I rarely browse these forums anymore but it's nice to see old faces.

obligatory fancy signature goes here

User avatar
Johnyknowhow
Member
Posts: 358
Joined: Fri Sep 21, 2012 15:17
In-game: Minetestian
Location: Washington, USA

by Johnyknowhow » Post

The ip for the server can be found at: http://minetest.net/servers
I lost interest in Minetest for a couple of years and... I am still not really paying much attention. I rarely browse these forums anymore but it's nice to see old faces.

obligatory fancy signature goes here

User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

by foreverip » Post

there are 4 tabs? no there are 5 im using newest version the stable one

User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

by foreverip » Post

nevermind i found my way through

User avatar
foreverip
Member
Posts: 37
Joined: Sat Jul 13, 2013 13:38

by foreverip » Post

case closed

User avatar
Johnyknowhow
Member
Posts: 358
Joined: Fri Sep 21, 2012 15:17
In-game: Minetestian
Location: Washington, USA

by Johnyknowhow » Post

Your right, there are 5, and the fifth one is credits, I forgot that, I was remembering from my head
I lost interest in Minetest for a couple of years and... I am still not really paying much attention. I rarely browse these forums anymore but it's nice to see old faces.

obligatory fancy signature goes here

User avatar
Inocudom
Member
Posts: 3096
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

by Inocudom » Post

I too am having issues seeing text, but this only applies to creative_inventory, unified_inventory, mod_menu, and travelnet_menu. This issue began with the lua_menu, so it must not be completely stable yet, which must be why sfan5 and PilzAdam haven't been making too many builds lately. Indeed, things are slow in high summer.
Last edited by Inocudom on Sun Jul 14, 2013 17:22, edited 1 time in total.
You can now find my videos at BitChute: https://www.bitchute.com/channel/some_cheeky_jinuskian/

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest